Norsk filminstitutt

Vestnorsk filmsenter og Norsk filminstitutt har besluttet å utsette Doc Norway Market 2021 på grunn av stor usikkerhet rundt koronasituasjonen. Markedet skulle etter planen arrangeres i Bergen i løpet av høsten, men utsettes altså inntil videre. 

Bergen1

...men fortvil ikke. Arbeidet med et nytt og tredje Doc Norway i 2022 er allerede i gang, og vi håper og tror vi kan komme sterkere tilbake neste år, med et fysisk arrangement.

- Markedet har medvirket til økonomisk styrking og distribusjon av mange norske dokumentarfilmer, og de to tidligere markedene har blitt svært godt mottatt, både av bransjen og de amerikanske gjestene. Vi opplever at dette er en møteplass som er viktig for bransjen og for Norge, og vi gleder oss til vi sammen med Vestnorsk filmsenter kan arrangere historiens tredje Doc Norway Market neste år, sier avdelingsdirektør Lars Løge i NFI.

DOC Norway er et samarbeidsprosjekt mellom Vestnorsk filmsenter og Norsk filminstitutt, og ble arrangert for aller første gang i 2018 under BIFF i Bergen - og for andre gang under BIFF i 2019. 

DOC Norway er et årlig møtested for norske dokumentarfilmskapere og det nordamerikanske markedet, og skal stimulere til økt salg og distribusjon av norsk dokumentar til Nord-Amerika - et av verdens viktigste markeder. USA og Canada er et uttalte satsningsområde for NFI.

For to år siden kom 16 amerikanske interessenter, både finansiører, distributører, festivaler, TV-kanaler og strømmetjenester som Netflix til Bergen. 28 norske dokumentarprosjekter var valgt ut til å pitche for de amerikanske kjøperne. Nå håper - og tror - vi interessen vil være like stor i 2022.

NFI arrangerte også, i samarbeid med Tromsø internasjonale filmfestival (TIFF) et likende marked for spillefilm og dramaserier i Tromsø i januar i fjor, Fiction Norway, og håper vi kan gjenta det allerede neste år.