Norsk filminstitutt

Elleve spill, deriblant fem helt nye og to VR-spill, får tilskudd fra NFI.

holy gosh
The Holy Gosh Darn

- Nå er vi inne i en kjempespennende tid for norske dataspill, som får stadig større publikum både ute og hjemme. I går vant for eksempel Mørkredd fra norske Hyper Games hele tre priser under Nordic Game Award, blant annet Årets spill.  Og gøy å se at det igjen nå også satses på VR-spill, både nye Kartoffl og Among The Sleep VR, et nytt kapittel etter suksessen med Among the Sleep, sier Kaja Hench Dyrlie.

Vi er nå halvveis i perioden for regjeringens spillstrategi, Spillerom, og NFI øker sin satsing på dataspill ytterligere framover. Med ny spillforskrift kan vi nå følge hele livsløpet til et spill, gjennom utvikling til ferdigstilling og lansering, og også formidling. Bevilgningene til spill har økt, både totalt og til enkeltspill.

Kaia Hench Dyrlie-Night.jpg
Kaja Hench Dyrlie

- Med økte midler og ny forskrift har vi nå mulighet til å gi større tilskudd til store prosjekter, noe som skal bidra til at det er mulig å lage flere større spill i Norge. Færre, men større tilskudd er også beskrevet i Spillerom som en av NFIs oppgaver. Samtidig er det viktig at nye selskaper og nye talenter slipper til, slik at bransjen kan vokse seg større og sterkere, og dermed gi publikum enda flere gode norske spillopplevelser, sier Dyrlie.

Egen spillseksjon

NFI oppretter nå en egen spillseksjon som vil få hovedansvar for NFIs samlede virkemiddelapparat knyttet til utvikling, lansering og formidling av dataspill, og for kompetanseheving av bransjen. Norsk spillbransje jobber internasjonalt, og over 90 prosent av markedet for norske spill er i utlandet. Framover skal NFI også jobbe for å stimulere til nye finansieringskilder for dataspillutvikling i både Norge og internasjonalt, og legge til rette for at norske spill når ut til et enda bredere publikum.
I denne søknadsrunden om utviklingsmidler var det 22 søkere.
 
- Det utvikles spill i store deler av landet og i denne runden er det god geografisk spredning av tilskuddene. Vibedy fra Lillehammer lager sitt første spill, Breach lager sitt VR-spill Kartoffl i Trondheim, og ellers er både godt etablerte og ferskere selskap i Oslo, Bergen og Hamar representert, sier Hench Dyrlie.

Disse får tilskudd:

Perfectly Paranormal AS får 840.000 kroner til spillet The Holy Gosh Darn, der du spiller engelen Cassiel som har 15 minutter på seg til å stoppe himmelen fra å eksplodere.

Henchman & Goon får 330.000 kroner til Pode aktivitetsapp, et mobilspill som bygger på spillet Pode, med morsomme aktiviteter for små barn.

Krillbite Studio AS får 1.100.000 kroner til Among the Sleep VR, et virtual reality-spill med horror- og puzzle-elementer, sett gjennom et barns fantasifulle opplevelse av hjemmet.

Megapop AS får 440.000 kroner til Rob Riches, et puzzle-eventyr der skattejegeren Rob Riches reiser rundt i verdens templer på jakt etter skatter.

Agens AS får 750.000 kroner til Nabolag, der du opplever en storbys forskjellige nabolag fra en skaters perspektiv, og skaper dine egne triks.

Vibedy AS får 300.000 kroner til Seablip, der du arver en båt og reiser ut på havet for å utforske en åpen verden med fiendtlige pirater og andre mystiske farer.

Dirtybit AS får 2.000.000 kroner til Fun Run 4, et helt nytt spill i Fun Run-universet, som har mer enn 130 millioner nedlastninger.

Encircle Games AS får 1.250.000 kroner til Wigged Out, et hysterisk, kaotisk og fargerikt kanonballspill der seier krever samarbeid, kreativitet og en liten klype flaks.

Breach AS får 1.000.000 kroner til Kartoffl, et VR-spill med en unik kombinasjon av bygging, taktikk og strategi hvor du må ta i bruk både kropp og kløkt.

Loeding AS får 900.000 kroner til Last Days of Snow, et narrativt eventyrspill satt til den norske, teknologiskeptiske bygda Barvik i 2050.

Rain AS får 1.000.000 kroner til Girl Genius: Eventyr i slottet Heterodyne, et actiondrevet eventyrspill basert på den amerikanske steampunk-tegneserien.

Kartoffl
Kartoffl


 

  • Kaja Hench Dyrlie
    • Kaja Hench Dyrlie

    • Seksjonsleder spill og MEDIA Desk
    • Telefon: +47 951 46 912
    • E-post: kaja.hench.dyrlie[@]nfi.no