Norsk filminstitutt

Gunnar Hall Jensens dokumentar Oh, it Hertz!, Emil Triers dokumentar Stol på meg og Seyran Ateş: Sex, Revolution and Islam av Nefise Özkal Lorentzen er alle invitert til CPH:DOX som foregår fra 21. april til 2. mai. 

oh it hertz
Laurie Amat i Oh, it Hertz! Foto: UpNorth Film

Oh, It Hertz! (Gunnar Hall Jensen, UpNorth)

En kvinnelig musiker vil avsløre hvordan lyd påvirker oss på måter ukjent for de fleste. Det hun ikke forventet var at nazister fra andre verdenskrig skulle bli implisert.   

Stol på meg
Stol på meg

Stol på meg (Emil Trier, Motlys)
Kinodokumentaren Stol på meg handler om Waleed Ahmed. En karismatisk ung gründer som startet sitt eget selskap i en alder av 18 år, og fremsto som et unikt talent. Omtalt i media som «Norges Mark Zuckerberg», fikk han raskt innpass hos politikere, diplomater og kongelige. Hvordan førte denne kortlevde karrieren med storslåtte business-avtaler i USA til en arrestasjon av FBI og en dom på 11 år for internasjonal svindel? 

Still seyran2
Seyran Ates: Sex, Revolution and Islam

Seyran Ateş: Sex, Revolution and Islam (Nefise Özkal Lorentzen, Integral Film)

På 1960-tallet gjennomførte hippiene den seksuelle revolusjon. De fikk verken fatwaer eller livvakter. I 2020 kjemper Seyran Ateş - en tyrkisk-tysk advokat, feminist og en av de første kvinnelige imamer i Europa - for en seksuell revolusjon innen islam. Hun har mottatt to fatwas, tre kuler i nakken, mange drapstrusler og lever under konstant politibeskyttelse. Seyran mener den eneste måten å kjempe mot radikal islam er gjennom islam, og det er derfor det ikke er noen kjønnssegregering eller ekskludering basert på seksuell legning i hennes moské. Dette er historien om Seyrans personlige og ideologiske kamp for en modernisering av islam.

Alle disse tre festivalpremierefilmene er finansiert med tilskudd fra NFI. 

Norske samproduksjoner som vises på CPH: DOX  

Gabi, Between Ages 8 and 13 regi Engeli Broberg, produsent House of Real, (Sverige/Norge), norsk co-produsent Fuglene

Life of Ivanna, regi Renato Borrayo Serrano, produsent Vlad Ketkovich,  (Russland/Norge/Estland/Finland), norsk co-produsent Ten Thousand Images

Presidenten, regi Camilla Nielsson, produsent Final Cut For real, (Danmark/USA/Norge/Zimbabwe), norsk co-produsent Sant & Usant

Skyggebarn (He’s My Brother) regi Cille Hannibal og Christine Hanberg, produsent Final Cut for Real, (Danmark/Norge), norsk co-produsent Sant & Usant

Summer Night by the Beach , regi Kirsten Astrup & Maria  Bordorff, (Danmark/Norge)  

 

FORUM og Work in progress

Margreth Olin deltar i finansieringsforumet CPH:FORUM med Songs of Earth

Rune Denstad Langlos Den norske hodepinen skal vises som Work-in-progress

Hybridfestival med stort digitalt program

På grunn av korona blir CPH:DOX i år avikklet som en hybridfestival. Festivalens hjemmekino fortsetter og vil gi borgere i hele Danmark mulighet for å se noen av verdens beste dokumentarfilmer, delta i debatter og møte toneangivende filmskapere, forskere og meningsdannere. Samtidig er CPH:DOX klare til at vise filmer på det store lerretet, hvis kinoene skulle få lov til å åpnes under festivalen.  

 • Toril Simonsen
  • Toril Simonsen

  • Lanseringskonsulent utland
  • Telefon: +47 900 38 086
  • E-post: toril.simonsen[@]nfi.no
 • Jakob Berg
  • Jakob Berg

  • Kommunikasjonsrådgiver
  • Telefon: +47 971 977 66
  • E-post: jakob.berg[@]nfi.no