Norsk filminstitutt

Jordbrukerne fikk prisen for beste skuespillerensemble og prisen fra ungdomsjuryen mens Etter lørdag fikk prisen for beste kortformat-serie under prisutdelingen på seriefestivalen Canneseries.

Skuespillerne i Jordbukerne mottar pris på Canneseries. Foto: Rubicon

Jordbukerne var eneste skandinaviske serie som kom gjennom nåløyet og var en av ti serier presentert i hovedprogrammet for serier med full lengde på den viktige franske seriefestivalen. Den foregår på samme sted som den verdenskjente filmfestivalen.  Den Izer Aliu og Anne Bjørnstad-skapte, åtte episoders humoristiske dramaserien Jordbrukerne skal vises på NRK og de andre nordiske statskanalene. På Canneseries konkurrerte serien om intet mindre enn seks priser og stakk altså tilslutt av med prisene for beste skuespiller-ensemble, samt prisen fra ungdomsjuryen: «High School Prize».  En stor delegasjon fra Jordbrukerne var til stede i Cannes for å motta prisene.   

Om Jordbrukerne

Serien handler om fire menn med lyssky planer som flytter til en gård i Telemark. Mer eller mindre mot sin vilje ender de opp som gründere av Norges første halal-ysteri. I hovedrollene finner vi Nader Khademi (Ninjababy, Beforeigners, Hjemmebane, Heksejakt), Ayaz Hussain (mannen bak, og spilte hovedrollen som Kasim, i begge sesongene av Kasim Bæder), Jonas Strand Gravli (Ragnarok, Wisting, 22. Juli), Arben Bala (Exit, Lilyhammer) og Erika Strand Mamelund. Episodene er regissert av Izer Aliu, Aurora Gossé og Brwa Vahabpour.  

 

Etter lørdag ble beste kortformat-serie

Etter lørdag vant pris i kategorien beste kortformat-serie.Serieskaper og regissør Liv Mari Ulla Mortensens dramaserie Etter lørdag var invitert til konkurranseprogrammet «short-form competition» At det er et kortformat betyr i dette tilfellet at hver av episodene er fra 4 til 12 minutter lange og at hele serien til sammen varer 110 minutter. Serien hadde premiere på TV2 Play i sommer. Den er skrevet av Liv Mari Ulla Mortensen og Sofia Lersol Lund.

 

Om Etter lørdag

Serien handler om podcast-talentet Klara (22) som utfordres til å date en tilfeldig fyr. Kvelden ender dårlig. Hvordan skal hun klare å riste av seg det som skjedde, når kroppen stritter imot og vennene i kollektivet begynner å bli bekymret? Rollene i serien bekles av Darin Hagi, Kayd Wacays, Hanna Heider Hov, Alfred Ekker Strande, Daniel Frikstad, William Greni Arnø, Nedja Bouzaida og Gjertrud Jynge.

 

 

  • Jakob Berg
    • Jakob Berg

    • Kommunikasjonsrådgiver
    • Telefon: +47 971 977 66
    • E-post: jakob.berg[@]nfi.no