Norsk filminstitutt

I helgen var 16 unge mellom 12 og 14 år med på å stemme fram Young Audience Award (YAA) for hele Europa via Kristiansand.

For tredje året på rad satte Barnefilmfestivalen i Kristiansand sammen en ungdomsjury som representerer Norge. Men dette var første gangen juryen kunne samles fysisk for å se og diskutere de nominerte filmene. Arrangementet er støttet av Norsk filminstitutt.

Foto: 16 barn er avbildet ved fonteneskulpturen laget av Kjell Nupen i Otterdalsparken i Kristiansand. Ni ban står på bakken foran skulpturen. Flere av dem strekker armene i været. Syv barn står oppe på fontenekanten og strekker armene i været. I luften ser vi fire måker sikle over fontene.
Juryen avbildet i Kristiansand. Foto: Paul Rath

Gjennom to dager så de unge tre nominerte filmer: Animal fra Frankrike, Comedy Queen fra Sverie og Dreams Are Like Wild Tigers fra Tyskland.

Les mer om de nominerte filmene her.

Jurymedlemmene hadde flere runder med samtaler om filmene før de til slutt stemte på sin favoritt. Sammen med unge juryer fra totalt 42 europeiske land, stemte de frem vinneren som ble kunngjort i en seremoni i Tyskland søndag.

På avstemningen i Kristiansand der alle stemte individuelt vant Comedy Queen, mens den europeiske vinneren ble Animal. Den franske filmen handler om tenåringer som reiser for å møte forskere og aktivister over hele verden for å finne en mer bærekraftig måte vi kan leve på.

- Det er utrolig ærefult å huse den nasjonale juryen til European Film Academys Young Audience Award. Barnefilmfestivalen er opptatt av at barn og unge skal medvirke, og vi er stolte over å kunne bidra til at ungdom blir tatt på alvor og at deres stemme blir hørt i denne sammenhengen, sier daglig leder i Barnefilmfestivalen, Stina Ask Mikkelsen.

Hovedvekten av jurymedlemmene var fra Kristiansand-området, men enkelte tok turen fra blant annet Flekkefjord, Vanse og Lillestrøm.

YAA er en offisiell kategori på European Film Awards. 

NFI har styrket satsingen på arbeidet med barn og unge, med særlig fokus på barn og unges medvirkning. Filminstituttet gir hvert år tilskudd til en rekke filmarrangementer gjennom Den kulturelle skolesekken. I tillegg gir NFI hvert år tilskudd til utvikling og produksjon av barne- og ungdomsfilmer. Arrangementer som dette er et ledd i arbeidet med å skape gode møteplasser for filmelskere i alle aldre.

Kontakt

  • Berit Andersen
    • Berit Andersen

    • Fagansvarlig barn og unge
    • Telefon: +47 452 01 620
    • E-post: berit.andersen[@]nfi.no