Norsk filminstitutt

Under det som i amerikansk filmbransje kalles «Oscar week» i Los Angeles, feirer Norsk filminstitutt de norske Oscar-kandidatene, Liv Ullmanns Æres-Oscar og samler norske filmprodusenter og amerikanske finansiører i Fiction Norway.   

Oscar Statuette.png

Joachim Triers etter hvert globale suksess med snart en million solgte billetter på verdensbasis, Verdens Verste Menneske, er nominert til to Oscar for beste internasjonale film og beste originalskrevne manus (til manusforfatterne Joachim Trier og Eskil Vogt).  To samproduksjoner med Norge er også nominert. Det er danske Flukt (Flee) som er nominert for beste internasjonale film, beste dokumentar, beste animasjon og som er samprodusert med Mer Film. Og det er Writing with Fire som er nominert for beste dokumentar. Det er første gang en indisk film er nominert i denne kategorien og den er samprodusert med Sant&Usant.

Fiction Norway

Oscar-prisene deles ut søndag 27. mars. Det blir kulminasjonen av en norsk Oscar-uke som begynner om morgenen onsdag 23. mars med Fiction Norway, der norske filmprodusenter får pitche sine kommende prosjekter og hatt møter med amerikanske finansiører. Dagen etter, torsdag 24. mars er det norske serieprodusenters tur til å presentere sine prosjekter. Målet med disse pitchingene er å la de amerikanske finansiørene bli kjent med prosjektene og produsentene, med det mål for øye å få dem til å bli med på prosjektene som finansiører. Dette vil både bidra med viktige midler for å få realisert de norske prosjektene og for å få amerikansk distribusjon på dem, slik at også det amerikanske publikummet fremover kan se norske filmer og serier. Målet er at norsk fiksjon etablerer langsiktig, bred og profesjonell kontakt med sentrale amerikanske kjøpere og at dette arrangementet bidrar til å skape fremtidens norske Oscar-vinnere. Fiction Norway er et samarbeid med Tromsø internasjonale filmfestival, og ble arrangert første gang i Tromsø i 2020.

 

Markeringer for norske Oscar-nominerte og Liv Ullmann

Om kvelden onsdag 23. mars arrangerer Norsk filminstitutt mottakelse for de Oscar-nominerte norske filmene og internasjonale gjester. Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen er blant gjestene og gratulantene denne kvelden.

Om kvelden torsdag 24. mars feirer Norsk filminstitutt Liv Ullmanns Æres-Oscar med en mottakelse for hennes norske venner og internasjonale gjester. Ullmann skal motta Oscar-statuetten på en seremoni fredag 25. mars sammen med blant annet skuespillerne Danny Glover og Samuel L. Jackson.

Selve Oscar-prisutdelingen foregår om kvelden søndag 27. mars, det vil si natt til mandag 28 mars norsk tid.

  • Jakob Berg
    • Jakob Berg

    • Kommunikasjonsrådgiver
    • Telefon: +47 971 977 66
    • E-post: jakob.berg[@]nfi.no