Norsk filminstitutt

Den norske filmen Alt på en gang av Henrik Dyb Zwart er invitert til kortfilmkonkurransen i Venezias offisielle sideseksjon Orizzonti.

alt på en gang 3.jpg

Alt på en gang er skrevet og regissert av Henrik Dyb Zwart og produsert av Øystein K Dyb og Bacon OSL. Henrik har bakgrunn som reklamefilmregissør og har tidligere vært regiassistent på Sten Hellevigs film Dryads og sin onkel Harald Zwarts The Mortal Instruments.

"For Jakob skjedde alt på en gang"

Kortfilmen har fått tilskudd fra Norsk filminstitutt, og i vår omtale av prosjektet skriver vi:

«Du har hørt regla om øyeblikket som forandret livet. Øyeblikket som snudde opp ned på tilværelsen fra det ene sekundet til andre. For Jakob var det ikke sånn, for ham skjedde alt på en gang. Alt på en gang er filmen om den nokså kleine, stereotypiske idéen om at små øyeblikk kan endre livets retning, utført på en utfordrende, nyskapende og spennende måte.»

Flere handlinger og fortellerelementer på en gang

Det var daværende kortfilmkonsulent Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen som i 2020 gav filmen tilslag, og i sin begrunnelse beskriver Jacobsen Alt på en gang primært som et formstudie, som forener en tradisjonell fortelling med grep vi forbinder med «kunstfilm»:

«Flere handlinger og visuelle fortellerelementer skal opptre på skjermen samtidig, og alt skal være …»på en gang». Alt skal være et øyeblikksbilde for hovedpersonen Jakob, som etter et simpelt butikkran møter sin store kjærlighet. Manusforfatter og regissør Henrik Dyb Zwart har stort sett jobbet med reklame, og manus kan gjennom en åpen videreutvikling og en spennende visualisering, åpne opp for et filmatisk rom som jeg i veldig liten grad har sett i norsk kortfilm.»

Det er første gang en norsk kortfilm er invitert til Venezia siden Sara Eliassen var der i kortfilmprogrammet Corto Cortissimo i 2009 med sin film Alle fugler.   

Avslutningsfilm med handling fra Norge

Det kommer også til å være annen film med norsk handling i Venezia i år, gjennom den italienske filmen The Hanging sun som er avslutningsfilm på filmfestivalen. The Hanging Sun er en engelskspråklig, italiensk-produsert adaptasjon av Jo Nesbøs roman Mere blod. Regissør er Francesco Carrozzini, med Peter Mullan, Charles Dance og Alessandro Borghi i sentrale roller. Spillefilmen er blant annet spilt inn i Ålesund og i Fosnavåg. Den handler om en leiemorder som er på flukt fra sin tidligere arbeidsgiver og søker dekning i en isolert landsby på sunnmørskysten. Det er ikke Nesbø som står bak filmmanuset, men Stefano Bises som tidligere har laget TV-serier som Gomorrah og The New Pope.

 • Toril Simonsen
  • Toril Simonsen

  • Lanseringskonsulent utland
  • Telefon: +47 900 38 086
  • E-post: toril.simonsen[@]nfi.no
 • Jakob Berg
  • Jakob Berg

  • Kommunikasjonsrådgiver
  • Telefon: +47 971 977 66
  • E-post: jakob.berg[@]nfi.no