Norsk filminstitutt

Spillprisen 2021 ble utdelt under arrangementet Kavalkaden på Eldorado i Oslo. Klang 2 ble Årets spill, og Årets spill liten skjerm, mens spillene Bonkies og Sunlight stakk av med to priser hver.

klang 2.png
Klang 2 fra Tinimations

Spillprisene deles ut hvert år under det storstilte spillarrangementet Kavalkaden - i år på Eldorado esport & entertainment i Oslo. Her går også NM i gameplay av stabelen. Kavalkaden arrangeres av Virke produsentforeningen og NFI. Spillprisene deles ut av fagjuryer bestående av representanter fra spillbransjen og fra norske spillmedier.

- De nominerte til Spillprisen viser at vi har stor bredde i det som lages av norske spill, og det er også gøy å se at det fordelt på sju kategorier er hele fire spill som går til topps. Og selvsagt ekstra ærefullt for Klang 2, som gjør rent bord i begge Årets spill-kategorier, Åse Kringstad, leder i Virke Produsentforeningen.
 
- Vi er stolte av at vi i år løfter Kavalkaden og Spillprisen med en feiring som den norske spillbransjen virkelig fortjener, sier Kringstad, og gratulerer alle vinnerne.

Viktig for synliggjøre norske spill

- Kavalkaden er et viktig arrangement og samlingspunkt der norsk spillbransje møtes og hylles gjennom utdelingen av de årlige spillprisene. Det er også et viktig arrangement for å synliggjøre alt det spennende som foregår i og rundt norsk spillbransje og norske spill. Vi er også glade for å for ellevte gang kunne arrangere NM i gameplay, som gjennom årene har bidratt til å skape spennende norske spill, som for eksempel Mørkredd, som ble Årets spill 2020. I år er det Klang 2 som stikker av med den gjeveste prisen, og det er gøy å se at et spill som er utviklet av én person også kan stikke av med den gjeveste prisen. Vi gratulerer alle vinnerne, sier Kaja Hench Dyrlie, leder for spillseksjonen i NFI. 

Spillprisene, som er spillbransjens svar på Amandaprisene, deles ut i sju kategorier.

Vinnerne:

Årets spill:

Klang 2 – Tinimations 

Om spillet:

Klang 2 er et psykedelisk rytme-actionspill som blindt strever etter full innlevelse med elektronisk dansemusikk igjennom lynrask kamp. Man spiller som Klang, en rytmekriger i hardtrening med mål om å en dag hevne seg på Lydherren Sonus. Med ditt tonesverd, akrobatiske evner og lynkraft, vil du rytmisk beseire dine fiender én etter én. Klang 2 er oppfølgeren til PC-spillet Klang fra 2016.

Spillutvikler Tom-Ivar Arntzen har vært en del av det norske spillutviklermiljøet siden 2010, og har tidligere utviklet spillet Shadow of the Game i selskapet Derail Games. Klang produseres gjennom hans eget selskap Tinimations, som er en del av Hamar Game Collective.

Juryens begrunnelse: 

"Spillet vitner om at skaperne  har hatt en krystallklar filosofi bak spilletm og det er gjennomført i alle ledd. Når man kommer inn i flyten tar spillet oppmerksomheten din fullstendig, og det er vanskelig å legge fra seg før man når neste nivå."

Årets spill liten skjerm:

Klang 2 – Tinimations

Beste moro for alle:

Bonkies - Studio Gauntlet

Beste lyd/audio:

Sunlight - Krillbite

Beste spilldesign:

Bonkies - Studio Gauntlet

Beste visuelle uttrykk:

Sunlight - Krillbite

Beste teknologi:

Dwarfheim - Pineleaf

Sunlight.jpg
Sunlight fra Krillbite

NM i gameplay

NM i gameplay er en gamejam-konkurranse hvor påmeldte lag får en uke på å utvikle en prototype basert på samme tema, som i år var déjà vu.

Prototypene ble presentert for publikum og en utvalgt jury på formiddagen før Spillprisen, og vinnerlaget får 100.000 kroner i utviklingstilskudd fra Norsk filminstitutt. I år var det ti lag som deltok i NM - og vinneren, kåret av juryen og publikum, ble:

Laget Jade Uv (Hyper Games med venner) og spillet Jade Uv.

Her er juryens begrunnelse: "Jade Uv holdt seg godt til temaet både gjennom throwbacks til tidligere NM i Gameplay og norske spill og via et repeterende (men ikke kjedelig) banedesign. Spillet leverte solid plattformspilling med en rekke tvister som overrasket og begeistret, og var juryens enstemmige favoritt.

Bonkies.png
Bonkies fra studio Gautnlet

 

  • Kaja Hench Dyrlie
    • Kaja Hench Dyrlie

    • Seksjonsleder spill og MEDIA Desk
    • Telefon: +47 951 46 912
    • E-post: kaja.hench.dyrlie[@]nfi.no
  • Magnus Tellefsen
    • Magnus Tellefsen

    • Dataspillrådgiver
    • Telefon: +47 404 36 301
    • E-post: magnus.tellefsen[@]nfi.no