Norsk filminstitutt

Denne uka startet NFIs nye seksjonssjef for kommunikasjon, Edda Falk. Vi har også ansatt Henrik Solberg som ny kommunikasjonsrådgiver for sosiale medier og arrangementer. 

nyansatte
Edda Falk og Henrik Solberg er nyansatte på NFIs kommunikasjonsavdeling.

NFI har nylig gjennomgått en omorganisering i forbindelse med ny virksomhetsstrategi. I den forbindelse er vi glade for å kunne annonsere to viktige nyansettelser: Edda Falk er på plass som ny seksjonsleder for kommunikasjonsseksjonen fra årsskiftet, mens Henrik Solberg starter som kommunikasjonsrådgiver med særskilt ansvar for arrangementer og sosiale medier i mars.  

Ny kommunikasjonsleder 

Edda Falk kommer til NFI fra Association of Arctic Expedition Cruise Operators (AECO), som er en næringsforening for ekspedisjonscruise. Hun har tidligere jobbet med blant annet kommunikasjon og kultur- og filmprosjekter ved den norske ambassaden i Havanna og Canadas ambassade i Oslo. Hun har også vært kommunikasjonsrådgiver ved Nordområdesenteret ved Nord universitet. 

 - Norsk filminstitutt har et samfunnsoppdrag som berører og engasjerer mange, og er inne i en spennende tid med ny organisering og strategi. God kommunikasjon er viktig for å posisjonere NFI som en synlig, troverdig og fremtidsrettet aktør. Jeg er særlig opptatt av god dialog med bransjene, og at NFI skal nå ut til et større og bredere publikum. For meg personlig er det en drømmejobb å få arbeide med film, serier og spill. Jeg ser fram til å jobbe sammen med de dyktige folkene på huset for å styrke NFIs kommunikasjonsarbeid, sier Edda Falk. 

Den nye seksjonslederen får hovedansvar for å lede NFIs kommunikasjonsarbeid internt og eksternt. Kommunikasjonsseksjonen er en del av Strategisk stab, der også myndighetskontakt og innsikt er plassert. 

- Jeg er veldig glad for å styrke laget med både Edda og snart Henrik. NFI har mye på hjertet og mange vi skal nå i en rekke kanaler. Edda har viktig erfaring fra operativ og strategisk kommunikasjon. I en stadig mer travel mediehverdag hvor det kjempes om mottakerens oppmerksomhet er det avgjørende å jobbe strategisk med kommunikasjonsarbeidet. Jeg føler meg trygg på at Eddas erfaring og kompetanse vil bidra til at vi når ut med informasjon og budskap til enda flere, mer målrettet og spisset, sier Jørgen Risvik-Jellum, strategidirektør. 

Styrker vår digitale tilstedeværelse 

Vi styrker også kommunikasjonsavdelingen med en ny rådgiver som skal ha hovedansvar for sosiale medier og arrangementer, og har ansatt Henrik Solberg i stillingen. 

Vi ønsker å styrke vårt fotavtrykk i sosiale medier for å nå ut til enda flere målgrupper. Vi skal også skape og videreutvikle fysiske og digitale arrangementsflater for informasjonsformidling, kompetanseheving og innsiktsformidling. Pandemien har lært oss at det er mulig å gjennomføre gode, digitale arrangementer gjennom strømming og interaktive verktøy. Fremover ser vi for oss å gjennomføre arrangementene våre både fysisk og digitalt slik at vi kan nå ut til hele landet. Henrik får en sentral rolle i å utvikle og drive fram dette arbeidet sammen med resten av kommunikasjonsseksjonen, sier Risvik-Jellum. 

Henrik Solberg kommer fra Sonans utdanning i Oslo, der han har jobbet som innholdsprodusent og prosjektleder innen kommunikasjon og PR. Han har også jobbet med blant annet videoproduksjon, foto, grafisk design og tekstproduksjon ved Highgate School i London, og har erfaring med arbeid i sosiale medier gjennom flere tidligere jobber. Han er utdannet innen musikk og låtskriving – og medier og kommunikasjon. 

- Jeg gleder meg til å ta fatt på arbeidet med produksjon av innhold og styrkingen av det visuelle uttrykket til NFI på sosiale medier. Jeg håper jeg kan være en bidragsyter til nye idéer og visuell kommunikasjon for NFI, men også være en ekstra ressurs som kan ta oppdrag også fra andre avdelinger i NFI. Jeg gleder meg også veldig til å ta fatt på strømming, som jeg ser på som en spennende utfordring. Generelt gleder jeg meg veldig til å starte i jobben fordi jeg er lidenskapelig opptatt av film, tv og spill, sier Solberg. 

Henrik Solberg er på plass i NFI 1. mars.

  • Gro Rognmo
    • Gro Rognmo

    • Kommunikasjonsrådgiver
    • Telefon: +47 918 29 667
    • E-post: gro.rognmo[@]nfi.no