Norsk filminstitutt

Denne uka pågår Kortfilmfestivalen i Grimstad, der Norsk filminstiutt er til stede med paneldeltakere, konsulenter og arrangementer. På festivalens tredje dag, fredag 10. juni, foregår det flere interessante arrangementer med NFI-involvering.

Kortfilm som eget uttrykk.png
Ingrid Dokka, Nina Barbosa, Kalle Løchen, Elin Kristensen og Toril Simonsen diskuterer verdien av kortfilm på festivalen i Grimstad på fredag. Fotomontasje: Kortfilmfestivalen

Fredag 10. juni i Grimstad

Kl. 11.30 i Pan:

Veien fra kortfilm til langfilm

Å gå fra kortfilm til langfilm – hva er de største utfordringene og gledene?

Kortfilmfestivalen har samlet et panel med tre regissører og produsenter som har tatt steget videre fra det korte formatet. Moderator er filmkonsulent Nina Barbosa i Norsk filminstitutt.

PANEL: VEIEN FRA KORTFILM TIL LANGFILM – Kortfilmfestivalen


Kl. 12.45 i Pan:

Verdien av en kortfilmen

Kortfilmen som eget filmuttrykk har alltid beveget seg smart og elegant i et medielandskap som stadig er i endring. Jevnlig diskuteres ikke bare kortfilmens betydning, men også dens verdi. For hva er den egentlige verdien av å lage filmfortellinger i det korte formatet? Hva bidrar kortfilmen til? Hvem ser kortfilm, hvem er den til for og er det på tide å utvide kortfilmbegrepet? Hva er kortfilmens behov anno 2022?

Disse og flere spørsmål undersøkes i en frisk samtale mellom ulike og viktige kortfilmaktører i Norge, blant annet Toril Simonsen, lanseringskonsulent utland i NFI og Nina Barbosa, filmkonsulent i NFI sammen med Kalle Løchen og Elin Kristensen. Samtalen modereres av Ingrid Dokka.  

PANEL: VERDIEN AV EN KORTFILM – Kortfilmfestivalen

 

Kl. 14.00 Apotekergården:

Industry Brunch

Velkommen til mingling på Industry Brunch!

Norsk filminstitutt inviterer norsk og internasjonal filmbransje til en hyggelig samling på Apotekergården. Hils på gamle kjente og få mange nye bekjentskaper og kontakter.

INDUSTRY BRUNCH – Kortfilmfestivalen

 

Se hele bransjeløypa her:

Bransjeløype på Kortfilmfestivalen 2022 – Kortfilmfestivalen

Ta også gjerne en snakk med konsulentene Rodrigo Stoicheff og Tom Gulbrandsen, rådgiverne Ravn Wikhaug, Linn Kirkenær og Rune Tellefsen, eller Christina Iverson og Julie Ova fra Formidling og Samfunn under festivalen. Tidligere kortfilmkonsulent Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen er også på plass i Grimstad.   

Kortfilmfestivalen har for 2022 mottatt 2,7 millioner kroner i tilskudd fra NFI. 

  • Jakob Berg
    • Jakob Berg

    • Kommunikasjonsrådgiver
    • Telefon: +47 971 977 66
    • E-post: jakob.berg[@]nfi.no