Norsk filminstitutt

Ni dataspill får totalt 10,5 millioner kroner i tilskudd fra NFI - derav fire helt nye.

brew.png
Brew. Ill. Snow Leaf Studios

Fire av spillene er helt nye og får tilskudd for første gang, mens fem av spillene har fått utviklingstilskudd fra NFI tidligere.

Det var 26 søkere denne runden.

I år er det totalt satt av 54 millioner til NFIs tilskuddsordninger som retter seg spesielt mot spill. Dette inkluderer blant annet tilskudd  til utvikling, lansering og formidling av dataspill.

- I denne runden er det ekstra hyggelig å se flere nye talenter i søkerbunken, og av de fire nye prosjektene som mottar tilskudd i denne runden er det tre selskaper som utvikler sitt første kommersielle spill. Det norske spillmiljøet vokser stadig, og det er stor variasjon i spillene som utvikles. For NFI er det et mål å både støtte og trygge de store selskapene og prosjektene, men også å bidra til å løfte fram nye talenter og et større mangfold, sier seksjonsleder for spill, Kaja Hench Dyrlie.

Disse får tilskudd
 
Nye spill:
Studio Gauntlet AS får 500.000 kroner til utvikling av A Bad Game of Football, en humoristisk kombinasjon av fotballspill og sanntidsstrategi.

Snow Leaf Studios AS får 300.000 kroner til å utvikle Brew, som foregår på et akademi for alkymister, der studentene skal kjempe seg gjennom akademiet ved hjelp av hjemmelagde brygg. 

Raidho Games AS får 500.000 til å utvikle det nye spillet Astride, et hestespill der du rir, trener hest og utfører forskjellige oppgaver.

Megapop As får 1.500.000 kroner i tilskudd til Kuub – et puzzle-spill der du skal løse de flyvende kubenes mysterier.

Disse har fått tidligere:
Rain AS får 1.000.000 kroner i tilskudd til eventyrspillet Girl Genius: Eventyr i slottet Heterodyne, som er basert på den amerikanske steampunk-tegneserien Girl Genius.

Snowcastle Games AS får 2.500.000 kroner i tilskudd til Ikonei Island (Blåsbortøya) - et nytt spill for barn i samme univers som deres tidligere spill Earthlock, der en gruppe barn driver i land på en tilsynelatende ubebodd øy.

Vibedy AS får 200.000 kroner i tilskudd til Seablip, et piratspill som kombinerer utforsking, taktiske kamper og skattejakt.

Dwarf Cavern AS får 1.000.000 kroner i tilskudd til Solar Explorer: Mars Awakening, der spilleren skal bygge, utvikle og administrere en Mars-koloni.

Sarepta Studio AS har fått 3.000.000 kroner i utviklingstilskudd til spillet Thalassa, en undersjøisk fortelling om et mystisk skipsforlis, og menneskets psyke.

Ny spillstrategi 
I tildelingsbrevet fra kulturdepartementet heter det: 2022 er siste året i strategiperioden for dataspillstrategien Spillerom. "Norsk filminstitutt skal fortsette sitt arbeid med oppfølging av strategien. Regjeringen vil utarbeide en ny strategi for å satse videre på dataspill, og departementet vil be Norsk filminstitutt om bistand til utforming av den nye strategien."

- Det er viktig å få på plass en ny strategi når den gamle går ut i år. Spillstrategien har vært og er et viktig verktøy for oss i NFI. Den skal forplikte og forplikter – både oss, men også politikerne, og vi ser fram til å bidra i arbeidet med en ny strategi, sier Kaja Hench Dyrlie i NFI. 

astride.png
Astride. Ill. Raidho Games AS

 

  • Magnus Tellefsen
    • Magnus Tellefsen

    • Dataspillrådgiver
    • Telefon: +47 404 36 301
    • E-post: magnus.tellefsen[@]nfi.no