Norsk filminstitutt

NFI har gitt seks nye filmskapere stipender gjennom Neo idéutvikling.

neo.jpg
Neo erstatter vår gamle talentordning Nye veier, som blant annet har hatt filmene Oh, it Hertz!, Gritt og Ninjababy under sine vinger.

Neo idéutvikling retter seg mot nye talenter som ønsker å utvikle sitt første eller andre prosjekt i langt format, og i denne runden gir vi stipend til seks filmskapere som får muligheten til å fordype seg i utviklingsprosessen med sine prosjekter. 

Neo idéutvikling

-  På Neo idéutvikling, som er en del av vår nye tilskuddsordning Neo, var det hele 126 søkere. Det er veldig mange, spesielt siden det er et smalt nåløye for å motta stipend. De seks prosjektene som nå får stipend i denne runden kan derfor være stolte, de har levert sterke prosjekter som vi gleder oss til å følge videre. Vi som konsulenter er glade for å se at interessen for vår nye talentordning Neo er stor. Det bekrefter opplevelsen av at det myldrer at nytt og spennende talent der ute, sier filmkonsulent Nina M. Barbosa Blad i NFI.

Neo er en debutantordning med et mål om å fremme nye talenter. Neo idéutvikling skal stimulere til fornyelse både på innholdssiden og skapersiden, og stimulere til økt innovasjon av format og distribusjonsplattformer i norsk film. Tilskuddsordningen skal videre stimulere til utvikling av ideer eller manuskripter til audiovisuelle verk av høy kunstnerisk og profesjonell kvalitet.

Ordningen skal bidra til kontinuitet og profesjonalitet i utviklingsarbeidet, og sikre et bredt og mangfoldig repertoargrunnlag for alle målgrupper.

I denne runden får seks regissører og manusforfattere 100.000 kroner hver i stipend til å utvikle sitt første prosjekt i langt format, det vil si spillefilm, dokumentar eller episodisk fortelling/dramaserie. I denne runden er det to dokumentarfilmer, en dramaserie og tre spillefilmer. Konsulentene for denne runden har vært Eirin Gjørv og Klara Nilsson på dokumentarprosjektene, og Rodrigo Stoicheff og Nina M. Barbosa Blad på fiksjonsprosjektene. 

Disse får tilskudd til idéutvikling:

 • Manusforfatter Julie Skaufel får stipend får å utvikle dokumentarfilmen Hvorfor er du svart? Filmen er en videreutvikling av en kortfilm med samme tittel, som hun laget sammen med Hamza Kader.
 • Regissør og manusforfatter Magnus Tombre Bøhn får stipend til dokumentarfilmen #Narkotwitter, som er en animert dokumentarfilm.
 • Manusforfatter Marta Huglen Revheim og medforfatter Henrik Aspeflaten får stipend til å utvikle dramaserien 110%.
 • Regissør og manusforfatter Sive Hamilton Helle får ideutviklingsstipend til spillefilmen Stål.
 • Regissør og Simon Matthew Jones-Tyridal får stipend til spillefilmen Orm.
 • Regissør og manusforfatter Hedda Mjøen får Neo ideutviklingsstipend til spillefilmen Big Deal. 

 • Nedin Mutic
  • Nedin Mutic

  • Talentkoordinator
  • Telefon: +47 995 38 485
  • E-post: nedin.mutic[@]nfi.no