Norsk filminstitutt

De åtte deltakerne i UP3, utviklingsprogrammet for kvinner i spillbransjen, er nå valgt ut og er klare for programoppstart etter påske. Blant deltakerne finner vi både programmerere, spilldesignere, artister, musikere og produsenter, alle sentralt plassert i den norske spillbransjen.

 

UP3 gjengen.jpg
UP3-deltakerne, fra venstre: Marianne Lerdahl, Snowcastle Games / Adriane Brennmoen, Hyper Games / Siw Hødnebø Espeland, Encircle Games / Ellen Lyse Einarsen, Hyper Games / Lise Hagen Lie, Megapop / Oda Tilset, Noknok Audio / Oda Kristine Sandaker, Funcom / Aleksandra Janaczyk, Agens

Norsk filminstitutt, Talent Norge og Norsk Tipping står bak utviklingsprogrammet UP3, som i løpet av 2023 – 2024 gir deltakerne mulighet til å bygge nettverk og fordype seg faglig og personlig. Programmet skal bidra til økt mangfold og bredere rekruttering i den norske bransjen og er bygget over samme lest som to vellykkede utviklingsprogram på filmfeltet (UP og UP 2.0).

Deltakerne

Deltakerne i programmet er:

Adriane Brennmoen, Hyper Games (Prosjektet «Snusmumrikken»)
Adriane har lang erfaring som illustratør, konseptartist og 2D animatør innen film-, TV- og spillbransjen og var i flere år tilknyttet Qvisten Animation der hun arbeidet med IPer som Kutoppen, Knutsen & Ludvigsen og Folk og Røvere i Kardemommeby. Siden 2022 har hun vært ansatt som artist hos Hyper Games der hun blant annet arbeider med «Snusmumriken».

Ellen Lyse Einarsen, Hyper Games (Prosjektet «Nonogram Stitch»)
Ellen er utdannet fra manuslinja på Den norske filmskolen i 2004 og har jobbet med spill siden 2007, både hos Funcom og i Tyskland, der hun blant annet jobbet med Angry Birds Epic. Ellen har også jobbet med opplevelsesdesign og teknologisk innovasjon, men er fra 2023 tilbake til spillutvikling, som Head of Production hos Hyper Games.

Siw Hødnebø Espeland, Encircle Games (Prosjektet «Wigged Out»)
Siw er programmerer og daglig leder i Encircle Games i Hamar, som hun stiftet sammen med fem andre studenter etter spillstudier ved Høgskolen i Innlandet, 2014. Encircle har gitt ut «Corroded» og jobber nå med det nye prosjektet «Wigged Out». Siw er flerårig styremedlem i Hamar Game Collective (HGC) og sentral i organisasjonen av Global Game Jam Hamar og Testbonanza.

Aleksandra Janaczyk, Agens (Prosjektet «Nabolag»)
Aleksandra har arbeidet hos Agens siden 2018 og er i dag Associate Producer på skatespillet «Nabolag». Hun også arbeidet med titler som «Skate City», «Fantorangen» og «De Tre Små Grisene». Aleksandra var med-stifter av Women i Games Norge i 2019 og har engasjert seg i initiativer som Spillprisen, Global Game Jam og Konsoll.

Marianne Lerdahl, Snowcastle Games (Prosjektet «Earthlock2»)
Marianne har en BA i spilldesign og er utdannet produsent fra Den norske filmskolen. Hun var medgründer av Sarepta Studio, Hamar, i 2010, der hun også arbeidet med «My Child: Lebensborn». Marianne har arbeidet i Snowcastle Games siden 2021 og har blant annet arbeidet med “Ikonei Island: An Earthlock Adventure”. Nå er hun Senior Producer og arbeider med oppfølgeren, «Earthlock2».

Lise Hagen Lie, Megapop (Prosjektet «Life Below»)
Lise er Game Director hos Megapop og ansvarlig for spillet «Life Below», et undervanns ‘city-builder’ som nylig fikk utviklingstilskudd på 2,95 millioner fra NFI. Som daglig leder i Trondheimsbaserte Studio Gauntlet var hun med på lanseringen av spillet «Bonkies». Lise sitter også i styret for Women in Games Norway.

Oda Kristine Sandaker, Funcom (Prosjektet «Dune: Awakening»)
Oda har arbeidet i Funcom siden 2018, og er Associate Character Art Lead på Dune: Awakening, Funcoms største satsing satt i Frank Herberts Dune-univers. Oda har en bachelor i Animasjon og Digital Kunst fra Høgskolen i innlandet avdeling Hamar, og har siden endt studie arbeidet med flere store titler hos Funcom, blant annet Conan Exiles.

Oda Tilset, Noknok (Prosjektet «Snusmumriken»)
Oda har siden 2019 vært daglig leder og lyd- og musikkdesigner i Noknok Audio som hun eier sammen med to kollegaer. Oda har laget lyddesign og musikk til en rekke norske spill, som Flåklypa Grand Prix (Ravn studio, 2021) og aktuelle «Viewfinder» (Britiske Sad owl studios, 2023). I Hyper Games’ musikalske eventyrspill «Snusmumrikken» kommer hun til å arbeide med musikken til Islandske Sigur Ros. Oda er også styremedlem i GAIN (Game Audio in Norway).

 

Alle deltakerne deltar med hvert sitt kreative prosjekt, samt med egne målsettinger knyttet til programmets langsiktige ønske om å styrke andelen kvinnelige fagsjefer i bransjen.

UP3

I tillegg til et personlig stipend på 50.000 NOK får hver deltaker 30.000 til å hyre inn en mentor. Talent Norge vil lage et coachingforløp for hver av de åtte deltakerne i tillegg til dette.

Første samling av fem i programmet blir april 2023 og programmet løper til juni 2024. Deltakerne vil søke seg inn i programmet med individuelle målsettinger som vil prege både det felles opplegget og den enkeltes arbeid mellom samlingene, med coaching og mentorskap. Hver deltaker vil dessuten søke med et prosjekt som det vil arbeides med underveis i programmet.

Hver deltaker vil lage en egen plan for reiser og nettverksbygging underveis i programmet, og deltakerne vil presenteres for bransjen på norske nasjonale arrangement som Kavalkaden og Spillkonventet.

UP-programmene

UP3 bygges opp etter modell fra UP (2018/2019) og UP 2.0 (2020/2022), og er et samarbeid mellom NFI, Talent Norge og Norsk Tipping.  

Erfaringene fra UP og UP 2.0 tilsier at målrettede utviklingsløp fungerer og oppnår meget gode resultater – begge disse programmene har/ eller er på vei til å innfri det langsiktige målet om at 80 prosent av deltagerne skal debutere på langfilm/serie formatet innen tre år etter at programmene er ferdig.

Samarbeidspartnere: Norsk Tipping og Talent Norge

 

1200px-Norsk_Tipping_(stående_logo).svg.png

 

Talent_Norge_logo_hvit.jpg

 

  • Kaja Hench Dyrlie
    • Kaja Hench Dyrlie

    • Seksjonsleder spill og MEDIA Desk
    • Telefon: +47 951 46 912
    • E-post: kaja.hench.dyrlie[@]nfi.no
  • Jakob Berg
    • Jakob Berg

    • Kommunikasjonsrådgiver
    • Telefon: +47 971 977 66
    • E-post: jakob.berg[@]nfi.no