Norsk filminstitutt

Den nye Viaplay-serien Festning Norge får premiere i hovedkonkurransen på Series Mania denne uka. Series Mania er Europas største festival for TV-serier.  

foto. kvinne i rød kappe foran menn i dress, stillbilde fra dramaserien Festning Norge
Selome Emnetu i dramaserien Festning Norge / The Fortress, produsert av Maipo for Viaplay. Foto: Maipo

Series Mania i Lille, Frankrike pågår fra 17. til 24. mars, med konkurranseprogram for serier i forskjellige kategorier, og med eksklusive verdenspremierer på internasjonale serier. Publikumsdelen av Series Mania med samler over 70.000 gjennom åtte festivaldager til kinovisninger av serier og mesterklasser med anerkjente navn i TV-serieverdenen. 

Over 3000 internasjonale bransjefolk samles på Series Mania Forum og Lille Dialogues, som er viktige treffpunkter for seriebransjen, med seminarer, pitcher og nettverksarrangement.

Norsk seriebransje er sterkt tilstede i år som tidligere, bl.a i panelsamtaler og pitcheforum for samproduksjoner, og med Festning Norge i hovedkonkurransen.

Festning Norge / The Fortress finner sted i en nær framtid, hvor Norge har valgt å bryte med verdenssamfunnet. De heldige innbyggerne lever trygge og gode liv, selvforsynt bak en enorm mur. Men når en dødelig sykdom bryter ut, finner nordmennene seg snart fanget bak den samme muren som skulle beskytte dem.

I rollene finner vi bl.a. Tobias Santelmann som statsministeren, Selome Emnetu som ansvarlig for landets matsikkerhet, og britiske Russell Tovey som en britisk flyktning som desperat prøver å komme til Norge.

foto. stor fullsatt kinosal foran  lerret med påskriften Series Mania Festival
Fra premieren på Festning Norge / The Fortress under Series Mania

Festning Norge / The Fortress er eneste norske serie i konkurranseprogrammet på Series Mania 2023, der ni serier er tatt ut. De to første episodene av serien vises på Series Mania tirsdag 21. mars og torsdag 23. mars. 

- Et flaggskip for Viaplay Originals og nordisk historiefortelling når Viaplay-gruppen lanserer Viaplay i USA og Storbritannia, skriver Variety om The Fortress - les her. 

Idé og manus er ved Linn-Jeanethe Kyed (Rådebank) og John Kåre Råke (Bølgen).

Serien er på sju ganger 45 minutter. 

Regien er ved Cecilie Mosli og Mikkel Brænne Sandemose. 

Produsert av Maipo Film AS ved Synnøve Hørsdal og Ales Ree.

NFI har tildelt Festning Norge 5.000.000 kroner i produksjonstilskudd. 

Oppdatering: under prisutdelingen for Series Mania lørdag kveld mottok manusforfatterne Linn-Jeanethe Kyed og John Kåre Råke prisen for beste manus. 

  • Arna Marie Bersaas
    • Arna Marie Bersaas

    • Lanseringskonsulent utland
    • Telefon: +47 928 13 088
    • E-post: amb[@]nfi.no
  • Bernt Erik Pedersen
    • Bernt Erik Pedersen

    • Kommunikasjonsrådgiver
    • Telefon: +47 971 79 456
    • E-post: bernt.pedersen[@]nfi.no