Norsk filminstitutt

Makta-forfatterne Johan Fasting, Silje Storstein og Kristin Grue er mottakere av den nordiske dramaserieprisen for manusforfattere for 2024. De mottok prisen under filmfestivalen i Gøteborg tirsdag kveld.

fem kvinne og to menn foran et filmlerret. Mann og kvinne foran holder mikrofoner
Johan Fasting (foran, med mikrofon) mottok manusprisen på vegne av de tre forfatterne av Makta.

For åttende gang ble prisen for fremragende skriving av en nordisk dramaserie delt ut på bransjeseminaret TV Drama Vision på filmfestivalen i Gøteborg. Prisen på 200 000 kr finansiert av Nordisk Film & TV Fond, ble tildelt hovedforfatterne av serien Makta, Johan Fasting, Silje Storstein og Kristin Grue.

Juryen, som bestod av redaktør Vinca Wiedemann, (Danmark), skuespiller Joel Spira (Sverige), produsent Kateryna Vyshnevska (Ukraina) og journalist og kritiker Charlotte Winberg (Finland) uttalte om prisvinnerne:

"Å velge en vinner fra et så mangfoldig utvalg av drama av så høy kvalitet har vært både en privilegium og en glede for oss i juryen. De nominerte har vært mangfoldige: fra politikk til menneskelig fortvilelse, fra kjærlighet til en mor til en tragisk katastrofe på sjøen, fra familier til kollegaer til venner og fiender. Men serien som fanget oss mest, var den som klarte å omfavne tilsynelatende kjedelige historiske fakta med humor og lekenhet, og som skildret en epoke med politisk historie med alle nyanser av menneskelig idealisme og feil. Makta – holdt seg tro til sin essens av sannhet, løgn og dårlig hukommelse!"

Også i fjor var det en norsk vinner av denne prisen, da Kenneth Karlstad fikk prisen for Kids in Crime.  

  • Jakob Berg
    • Jakob Berg

    • Kommunikasjonsrådgiver
    • Telefon: +47 971 977 66
    • E-post: jakob.berg[@]nfi.no