Innblikk i kunstnerisk utviklingsarbeid i film, tv og nye medier ved Den norske filmskole.

Februar: et nytt dramaturgisk regelsett 

Tid:
Mandag 25. februar
14:00 - 17:00
Sted:
Filmens hus, Lillebil kino
Pris:
Gratis

Meld deg på

Den 25. februar presenterer Den norske filmskolen og NFI:LAB en ettermiddag med Niels Pagh Andersen og hans arbeide med de internasjonale dokumentarsuksessene The Act of Killing, The Look of Silence, Mogadishu Soldier og Human Flow.

I 2014 startet Andersen prosjektet «Orden i Kaos» ved Den norske filmskolen. Han hadde nettopp klippet ferdig den internasjonale dokumentarfilmen The Act of Killing og skulle i gang med oppfølgeren The Look of Silence. I den forbindelse fikk han støtte fra det norske Program for kunstnerisk utviklingsarbeid til å utforske det gjeldende regelsettet filmskapere bruker i sin oppbygging av filmfortellingen og analysere hvordan disse reglene påvirker de historiene vi forteller og dermed hvordan vi mennesker oppfatter oss selv.

I klippingen av The Act of Killing oppdaget Andersen at måten han hadde arbeidet i sin karriere med å bygge opp en sympatisk hovedkarakter publikum kunne identifisere seg med måtte forkastes, og han var nødt til å finne opp et nytt dramaturgisk regelsett som gjorde det mulig for publikum til å forholde seg til en massemorder som hovedkarakter. Dette nye regelsettet er videreutviklet i de etterfølgende filmene han har klippet.

I denne presentasjonen vil Andersen gjøre et dypdykk i filmen The Look of Silence ved å vise lengre klipp fra filmen, et intervju han selv har gjennomført med regissør Joshua Oppenheimer, samt en refleksjon og analyse av både egen arbeidsmetode og filmen.