Oktober-utgaven av Blått Lerret går mot det mørke når vi presenterer det festivalaktuelle mysteriedramaet Skyggenes dal, høstens norske skrekkfilm Hjemsøkt, musikkdokumentaren Når knoklene blir til gelé og den sterke dokumentaren Aleppos fall. Merk: arrangementet starter kl. 18.00.

Tid:
Onsdag 18. oktober
kl. 17.30 MERK TIDEN
Sted:
Parkteatret, Oslo
Pris:
100 kr i døra/85 kr + avgift ved forhåndskjøp

Meld deg på

Parkteatret åpner dørene kl. 17.30. Programstart kl 18.00. DJ & bar hele kvelden. Inngang: kr 100 i døra/ kr 85 + avgift ved forhåndskjøp. Kjøp billetter her, og unngå køen Programleder: Tonje Skar Reiersen. 

Her er filmpersonlighetene som kommer og presenterer filmene sine på Blått Lerret på onsdag:

Fra dramaet Skyggenes dal kommer regissør og manusforfatter Jonas M. Gulbrandsen

Fra grøsseren Hjemsøkt kommer regissør Carl Christian Raabe og hovedrolleinnehaver Synnøve M. Lund

Fra musikkdokumentaren om Raga Rockers-frontmann Michael Krohn, Når knoklene blir til gele, kommer Tommy Gulliksen

Fra dokumentaren Aleppos fall kommer regissør Nizam Najar

Skyggenes dal

Skyggenes dal finner sted i en liten bygd på Vestlandet i Norge. Seks år gamle Aslak og hans mor Astrid opplever en tragedie, som Aslak ikke helt klarer å forstå og Astrid har vansker med å håndtere. I sin søken etter svar, våger Aslak seg inn i den mørke skogen på fjellet. Men er det som skjer der inne en gutts fantasi eller er det virkelighet? Skyggenes dal er debutfilmen til Jonas Matzow Gulbrandsen.  Sammen med sin bror, fotograf Marius Matzow Gulbrandsen, har han skapt en helt unik cinematisk signatur. Filmen har blitt hyllet av internasjonal presse etter verdenspremieren i Toronto. 

Premiere: 20. oktober 2017
Sjanger: Mysteriedrama
Lengde: 1 t. 31 min. 
Regi: Jonas Matzow Gulbrandsen
Manuskript: Jonas Matzow Gulbrandsen og Clement Tuffreau
Skuespillere: Adam Ekeli, Kathrine Fagerland, John Olav Nilsen
Produsent: Alan R. Milligan for Film Farms AS

Når knoklene blir til gelé

Når knoklene blir til gelé er en utradisjonell musikkdokumentar om Raga Rockers' vokalist Michael Krohn. Filmen handler om Krohns unike skaperkraft - hvordan den ble til som følge av en vanskelig barndom, og hvordan han brukte musikken til å ta makt over sitt eget liv og tvinge det over i et konstruktivt spor. Filmen består av en rekke samtaler med regissør Tommy Gulliksen spilt inn over en periode på to år, og inneholder også scener der hovedpersonen selv sitter ved klippebordet og kommenterer opptakene mens han bestemmer hvilke klipp som får lov til å bli med i den ferdige filmen. Krohns musikk får naturligvis stor plass i filmen og illustreres med animerte versjoner av hans egne tegninger.

Sjanger: Dokumentarfilm
Lengde: 49 min. 
Produsent :Linn Aronsen for Norsk Fjernsyn AS
Regissør: Tommy Gulliksen

Aleppos fall

I dokumentarfilmen Aleppos fall reiser den norsk-syriske regissøren Nizam Najjar tilbake til sin hjemby. Bevæpnet med sitt kamera følger han en gruppe sivile som under fanene til The Free Syrian Army griper til våpen for å forsvare seg mot sin egen regjering. Skredderen Haj Khaled, som begynner med å sy flagg til de fredelige demonstrasjonene mot diktaturet, ender som leder av en milits av unge menn med ulike motivasjoner og agendaer. I kampen mot Assad og Putin på den ene siden, og ISIS på den andre, forsøker han å holde gruppen samlet og moralen oppe.  Filmen følger dem fra de håpefulle dagene, gjennom desperasjon, død og splittelse - inntil byen faller, og de overlevende må flykte til Idlib.  

Premiere: November 2017
Sjanger: Dokumentar
Lengde: 85 min
Regi: Nizam Najar
Produsenter: Henrik Underbjerg og Tore Buvarp, Fenris Film AS

Hjemsøkt

Da faren til Cathrine dør reiser hun alene til det gamle familiegodset for å selge det unna og komme seg videre. Husets hemmeligheter blir sakte avdekket. Hun er ikke alene, og det som venter henne bak dørene, kan hun ikke flykte fra. Synnøve Macody Lund (Hodejegerne) har hovedrollen som Cathrine i årets norske skrekkfilm med manus av Maja Lunde (Bienens Historie), med debutant Carl Christian Raabe på regi.

Premiere: 24. november 2017
Sjanger: Grøsser/skrekkfilm/Spenning
Lengde: 1 t. 20 min.
Regi: Carl Christian Raabe
Manuskript: Maja Lunde
Skuespillere: Synnøve Macody Lund, Ken Vedsegard, Ebba Steensrup Såheim, Robert Skjærstad, Jorun Kjeldsby.
Produsent: Nicolai Moland for Woodworks AS