Norsk filminstitutt

Har du et originalskrevet barnefilmprosjekt som trenger utvikling? Den nederlandske barnefilmfestivalen Cinekid åpner nå for søknader til Cinekid Script LAB, i samarbeid med NFI og andre europeiske institutter. Du kan melde på både spillefilm-, serie-, animasjon- eller dokumentarprosjekter.

Tid:
Søndag 22. oktober - Fredag 27. oktober
Sted:
Cinekid, Amsterdam

MELD DEG PÅ

Tid:

  • 22 – 27 October 2023: Residency at Cinekid for Professionals
  • Desember 2023 /January 2024: Online follow up-sessions
  • February 2023: Residency at Berlinale Film Festival
  • April 2024: Individual online aftercare sessions


Sted: Amsterdam, digitalt og Berlin

Ny søknadsfrist: 4. juni 2023

Cinekid Script LAB tilbyr en seks måneders skreddersydd oppfølging og trening for manusforfattere som blant annet består av en-til-en coaching, utviklings-workshops, testing og pitching foran barn og leseprøver med skuespillere. 

Workshopen blir skreddersydd etter prosjektene som blir valgt ut.

Oppstart er under Cinekid i Amsterdam i oktober, tilbakemeldinger og digitale en-til-en møter i perioden desember til januar og en ny runde med workshop under Berlinalen i februar 2024, før det avsluttes med individuell oppfølging i april 2024.

Det velges ut et barnefilmprosjekt/en manusforfatter fra hvert av de 8 samarbeidslandene, deriblant altså Norge – i samarbeid med NFI. I tillegg velger Cinekid inntil 7 deltakere som plukkes ut gjennom åpen utlysing. 

NFI er mangeårig samarbeidspartner med Cinekid, og i samarbeid mellom NFI og Cinekid velges det ut ett prosjekt som blir tatt ut til Cinekid Script LAB, og dette prosjektet får da kostnadene til programmet dekket av NFI. Dersom Cinekid ønsker å ha med ytterligere norske prosjekter, i tillegg til det ene valgt ut i samarbeid med NFI, må dette finansieres av deltakerne selv. 

Alle interesserte må søke om plass direkte til Cinekid. 

Workshopen ble arrangert første gang i 2014 og er finansiert av Creative Europe og er et samarbeid mellom Cinekid og åtte europeiske filminstitutt;
Netherlands Film Fund (NL), the Icelandic Film Institute (IC), the Finnish Film Foundation (FI) and the Polish Film Institute (PL), Norwegian Film Institute (NO), Swedish Film Institute (SE), Athens International Children's Film Festival (GR), Flanders Audiovisual Fund (BE),

Søknadsfrist: 28. mai 2023

Les mer om hvordan søke om plass her:
Cinekid Script LAB | Cinekid

Regler for påmelding: 
https://cinekid.nl/en/professionals/entries/entry-regulations

Les mer om Cinekid her: https://cinekid.nl/nl/professionals

 

 

Kontakt

Rune Tellefsen

Konsulent kompetanse og partnerskap
+47 908 55 015
rune.tellefsen[@]nfi.no

Rune Tellefsen

Jakob Berg

Kommunikasjonsrådgiver
+47 971 977 66
jakob.berg[@]nfi.no

Jakob Berg