Norsk filminstitutt

Har du et originalskrevet barnefilmprosjekt som trenger utvikling? Den nederlandske barnefilmfestivalen Cinekid, kanskje Europas største, åpner nå for søknader til Cinekid Script LAB, i samarbeid med NFI og andre europeiske institutter. Du kan melde på både spillefilm-, serie-, animasjon- eller dokumentarprosjekter.


NB: Ny søknadsfrist - søndag 2. juni

Tid:
Søndag 27. oktober - Fredag 1. november

Møtetidspunkt: 

  • 27. October – 1. November 2024: Residency at Cinekid for Professionals
  • Desember 2024/January 2025: Online follow up-sessions
  • February 2025: Residency at Berlinale Film Festival
  • April 2025: Individual online aftercare sessions

Sted: Amsterdam, digitalt og Berlin
Søknadsfrist: 2. juni 2024

Cinekid Script LAB tilbyr en seks måneders skreddersydd oppfølging og trening for manusforfattere som blant annet består av en-til-en coaching, utviklings-workshops, testing og pitching foran barn og leseprøver med skuespillere. 

Workshopen blir skreddersydd etter prosjektene som blir valgt ut.

Oppstart er under Cinekid i Amsterdam i oktober, tilbakemeldinger og digitale en-til-en møter i perioden desember til januar og en ny runde med workshop under Berlinalen i februar, før det avsluttes med individuell oppfølging i april 2025.

Det velges ut et barnefilmprosjekt/en manusforfatter fra hvert av samarbeidslandene, deriblant altså Norge – i samarbeid med NFI. I tillegg velger Cinekid inntil 9 deltakere som plukkes ut gjennom åpen utlysning. 

NFI er mangeårig samarbeidspartner med Cinekid, og i samarbeid mellom NFI og Cinekid velges det ut ett prosjekt som blir tatt ut til Cinekid Script LAB, og dette prosjektet får da kostnadene til programmet dekket av NFI og kan i tillegg søke om reisestipend. Dersom Cinekid ønsker å ha med ytterligere norske prosjekter, i tillegg til det ene valgt ut i samarbeid med NFI, må dette finansieres av deltakerne selv. 

Workshopen ble arrangert første gang i 2014 og er finansiert av Creative Europe og er et samarbeid mellom Cinekid og en rekke europeiske filminstitutt;

Netherlands Film Fund (NL), the Icelandic Film Centre (IC), the Finnish Film Foundation (FI), Norwegian Film Institute (NO), Swedish Film Institute (SE), Athens International Children's Film Festival (GR), Flanders Audiovisual Fund (BE).

Alle interesserte må søke om plass direkte til Cinekid. 
Søknadsfrist: 2. juni 2024

Les mer om workshopen og hvordan søke om plass: Cinekid Script LAB | Cinekid

Regulations Script Lab 2024-25: Entry regulations | Cinekid

Les mer om Cinekid og bransjeprogrammet her: https://cinekid.nl/nl/professionals

Kontakt

Rune Tellefsen

Konsulent kompetanse og partnerskap
+47 908 55 015
rune.tellefsen[@]nfi.no

Rune Tellefsen

Jakob Berg

Kommunikasjonsrådgiver
+47 971 977 66
jakob.berg[@]nfi.no

Jakob Berg