Norsk filminstitutt

Apache! følger den usannsynlige duoen bestående av den tidligere danske rockestjernen Lars K. Andersen (59) og apachekrigeren Geronimos tippoldebarn Pius (28) i deres forsøk på å finne en myteomspunnet stamme med Apache-krigere som etter sigende har holdt seg skjult i Mexicos ville fjell i over 100 år.

Regissør og manusforfatter

Håvard Bustnes er utdannet innen TV-regi ved Høgskolen på Lillehammer. Håvard har regissert dokumentarfilmer som har blitt vist på over 100 filmfestivaler, Han vant Amanda-pris for kinodokumentarfilmen Blod & ære, som også mottok en rekke priser, bl.a. beste nordiske dokumentarfilm på Nordisk Panorama i Malmø. Opprørske oldemødre vant pris for beste kinodokumentar på Green Film Festival i Seoul og hederlig omtale ved kort- og dokumentarfilmfestivalen i Grimstad. Hans siste film Hatets vugge (Golden Dawn Girls) hadde premiere i konkurranseprogrammet på IDFA, ble lansert på kino i Norge og har blitt plukket ut til i over 50 festivaler.

Manusforfatter Lars K. Andersen er dansk, og har utdannelse fra Danmarks Journalisthøjskole, forfatterskolen og den danske filmskolen. Han har tidligere samarbeidet med Håvard Bustnes som manuskonsulent på Golden Dawn Girls.

Om prosjektet

Sjanger
Dokumentarfilm
Produsent
Christian Aune Falch
Produksjonsselskap
Upnorth Film
Regissør
Håvard Bustnes
Manusforfatter
Håvard Bustnes og Lars K. Andersen

Tildelinger

Ordning:
Utvikling og produksjon av dokumentarfilm etter konsulentvurdering
Dato:
22.06.2020
Tilskudd gitt:
1.100.000 kroner
Totalbudsjett:
6 3.39 .836 kroner
Konsulentvurdering:
Med like deler kjærlighet og humor følger filmen Pius, etterkommer fra Geronimo, som leter etter sine forsvunnede apacheforfedre, og Lars K. Andersens guttedrøm om å finne nettopp de forsvunnnede apachene. Dette er den ulike men sympatiske duoen som tar os med på en reise med det endelige målet om be- eller avkrefte om det finnes apacher som ennå ikke er funnet. Duoen mener at mange av dem de møter på reisen bare utgir seg for å være etterkommere. Det vurderer de å sjekke med DNA-tester. Regissør Håvard Bustnes viser igjen sitt blikk for fine karakterer på ekspedisjon, stor humor og øye for det absurde. I tillegg har han en åpenhet og et filmisk blikk, som Norge kan være stolt av.
Konsulent:
Helle Hansen