Norsk filminstitutt

Dokumentarfilmen Before We Die er historien om tromsøbandet Hangface. De jobbet med de største i USA på 2000-tallet, men i dag finnes det knapt spor etter bandet. Hva skjedde?

Om regissør og manusforfatter

Carl Christian Lein Størmer fra Tromsø er vanskelig å sette i bås – han er musiker og musikkprodusent, lege med doktorgrad i rockemusikk og hørsel, filmregissør og manusforfatter – og tidligere snowboarder. Han brukte ti år på å lage debutfilmen There’s Always Next Season, som handler om snowboardmiljøet i Tromsø på nittitallet. Den hadde premiere på BIFF i 2018, og har deltatt på flere festivaler og vunnet flere priser. Fra 2012 har han laget sju kortfilmer, i 2016 vakte historien om rapperen Joddskis comeback stor oppmerksomhet.

Lein Størmer har også laget mer enn 60 musikkvideoer, blant annet for Joddski, Kari Bremnes, Sondre Justad – og Wyclef Jean. Han har også laget, gitt ut og produsert musikk, blant annet med bandene Turdus Musicus, DIE A LEGEND, NORD MOT NORD og Kamikaze a Go Go.

Om prosjektet

Produsent
Mathis Staale Mathiesen
Produksjonsselskap
It's Gonna Happen AS
Regissør
Carl Christian Lein Størmer
Manusforfatter
Carl Christian Lein Størmer

Tildelinger

Fase:
Utvikling
Dato:
25.06.2019
Tilskudd gitt:
350.000 kroner
Fase:
Utvikling
Dato:
19.02.2020
Tilskudd gitt:
400.000 kroner
Dato:
09.09.2020
Tilskudd gitt:
1.500.000 kroner
Totalbudsjett:
4.925.405 kroner
Konsulentvurdering:
Hangface er navnet på et tromsøband der i 2003 forventningsfulde tager til Hollywood for at "slå igennem", godt hjulpet af verdens største musikproducent Eddie Kramer. 15 år senere er alle spor af bandet væk. Tilbage ligger 500 timer båndet materiale fra bandets 8-årige historie. Regisør Størmer og producent Mathisen - begge musikere - viser den hårfine balance mellem succes og flop, ihvertfald i bandmedlemmernes egen optik. Det er en tour-de-force gennem Guds eget land og egne forventninger og pres. Det er fortællingen om individet og menneskets konstante pisken sig af selv med scorpioner. Det er en film om venskab, lidenskab og musik, og å ofre alt for en drøm. I en mosaik af fantastisk arkivmateriale afdækker teamet den amerikanske drøm også på indersiden. Det er musik, det er råt og det er rørende. Jeg vil gerne sidde på første række til premieren.
Konsulent:
Helle Hansen