Norsk filminstitutt

FNs generalsekretær Dag Hammarskjöld døde da flyet hans gikk ned i 1961. Styrten har vært gjenstand for en rekke konspirasjoner, og noen av de er også ganske solide. Hammarskjöld hadde mange fiender, og han arbeidet for et fritt Afrika. Spørsmålet filmen utforsker er om flystyrten som drepte generalsekretæren var en ulykke, eller om Hammarskjöld ble myrdet. Hvis det siste er svaret, hvem står bak drapet? Regissøren søker sammen med en privatdetektiv etter svar. Hva skjedde egentlig? Er det i det hele tatt mulig å finne løsningen dette mysteriet, som har vært opphav til så mange teorier de siste 55 årene?

Samproduksjon

Cold Case Hammarskjöld, som er en samproduksjon med dansk hovedprodusent Wingman Media v/Peter Engel. Den norske andelen av produksjonen utgjør ca 28% av totalbudsjettet, og norsk kreativt bidrag inkluderer blant annet fotograf, komponist og etterarbeid.

Om prosjektet

Produsent
Peter Engel
Produksjonsselskap
Wingman Media
Samprodusent
Bjarte Mørner Tveit
Co-produksjonsselskap
Piraya Film AS
Regissør
Mads Brügger
Manusforfatter
Mads Brügger

Tildelinger

Ordning:
Samproduksjon av dokumentar med utenlandsk hovedprodusent
Fase:
Produksjon
Dato:
06.04.2016
Tilskudd gitt:
645.000 kroner
Totalbudsjett:
11.403.000 kroner
Budsjett norsk andel:
3.328.912 kroner
Konsulentvurdering:
Dette er et solid prosjekt med store muligheter både nasjonalt og internasjonalt. True Crime-sjangeren er mer populær enn noensinne, og med dette teamet bak spakene vil filmen trolig bli alvorlig, komisk, konspiratorisk og bunnsolid fortalt. Piraya Film fortsetter sitt samarbeid med danskene Mads Brügger og Peter Engel. Et samarbeid som virker veldig fruktbart for begge parter.
Konsulent:
Even Benestad