Norsk filminstitutt

Dans for livet er en musikalsk og visuell film om et sjarmerende naturbarn som satser ambisiøst innenfor et uvanlig felt, ikke minst for jenter: Halling solodans. Vilde bor midt i en skog i Gransherad i Telemark sammen med foreldrene og broren, en Døla hest, et esel, to katter og seks geiter, og er allerede en av Norges beste i halling fridans i sin aldersgruppe. Vilde’s største mål nå er Landskappleiken i Geilo 2014. Men prestasjoner er ikke det viktigste. Hennes største ønske er at bestefar som har kreft og som hun er svært knyttet til, skal holde seg frisk og leve lengst mulig. Vilde tenker at hvis hun kan vise bestefar hvor glad hun er i ham, og i livet selv - hennes egen kraft i naturen og dansen - vil dette hjelpe bestefar til å håndtere sykdommen.

Regissør og produsent

Regissør Erlend E. Mo er manusforfatter, regissør og filmfotograf, og er kjent for sitt arbeid med og for barn. Han har flere års bakgrunn som produsent i NRK og DR- TV, Danmarks Radio, og har skrevet og regissert en rekke dokumentarer som har deltatt på internasjonale festivaler og vunnet flere priser.

Anita Rehoff Larsen fra Sant & Usant har produsert flere dokumentarer, deriblant Til Ungdommen og Mellom murene, sammen med Tone Grøttjord. Rehoff Larsen er medeier i selskapet Sant & Usant, som startet med produksjon av dokumentarfilm i 2006. Sammen har de lansert rundt ti filmer og vunnet flere priser, som blant annet Gullruten, Beste norske dokumentarfilm og Al Jazeera’s barnefilm-pris.

Om prosjektet

Produsent
Anita Rehoff Larsen
Produksjonsselskap
Sant & Usant AS
Regissør
Erlend E. Mo
Manusforfatter
Erlend E. Mo

Tildelinger

Ordning:
Utvikling og produksjon av dokumentarfilm etter konsulentvurdering
Fase:
Produksjon
Dato:
08.05.2014
Tilskudd gitt:
580.000 kroner
Totalbudsjett:
1.742.580 kroner
Konsulentvurdering:
- Erlend E. Mo er noe som sjelden som et etablert talent innenfor dokumentarfilm om og for barn og unge, og denne filmen inngår i et veldig spennende lanseringssamarbeid mellom Sant & Usant, danske Final Cut for Real og svenske Story. Denne filmen vil være en videreføring og en videreutvikling av tematikken og metoden som Erlend E. Mo har jobbet med i sine tidligere filmer, som i blant annet Innenfor mine øyne, Jeg hater ADHD og Kan man dø i himmelen: De omhandler alle barn med ulike utfordringer og deres relasjoner. I denne filmen vender regissøren hjem til Telemark og folkemusikken han selv er vokst opp med.
Konsulent:
KriStine Ann Skaret
Ordning:
Utvikling og produksjon av dokumentarfilm etter konsulentvurdering
Fase:
Utvikling
Dato:
14.02.2014
Tilskudd gitt:
300.000 kroner
Konsulent:
KriStine Ann Skaret
Ordning:
Utvikling og produksjon av dokumentarfilm etter konsulentvurdering
Fase:
Utvikling
Dato:
07.01.2014
Tilskudd gitt:
177.000 kroner
Arena:
Aspen, HotDocs
Dato:
26.05.2016
Tilskudd gitt:
46.000 kroner