Norsk filminstitutt

«Forført av spriten» er en dokumentarserie om kvinner som er alkoholikere. I hver episode møter vi en kvinne som har sin fortelling om sitt skjulte alkohol- og rusmisbruk, mens fortellerståstedet til de som er berørte vil endre seg fra episode til episode: Mor, venninne, kollega, bestemor.

Serien er på 5 x 45 minutter og skal vises på NRK.

Regissør og manusforfatter

Karianne Førland Vennerød har god erfaring som produsent med kunstnerisk og økonomisk ansvar for en rekke store fakta- og underholdningsprosjekter, som «Slottet», «Stortinget», «Heia Tufte», «Fengselskoret», «Kongeparet 70 år», «Maestro» og serien «Født i feil kropp», som nylig vant Gullruten.

Produsent og produksjonsselskap

Fenris Film AS har produsert dokumentarfilm i over 20 år, og har produsert en rekke prisbelønnede filmer. De ble tildelt filmkritikerprisen (FIPRESCI) for «Oljeberget» ved Tromsø Filmfestival i 2006, og Aslaug Holm mottok Amandas Gullklapper for sitt arbeid med filmen året etter. Fenris er nominert til Gullruten for beste tv-dokumentar seks ganger de siste ni årene, og har for tiden dokumentarfilmen «Brødre» på kino.

Kontaktperson

Tore Buvarp
Produsent, Fenris Film AS
Telefon: 924 45 617
E-post: tore@fenrisfilm.com

Om prosjektet

Produsent
Tore Buvarp og Aslaug Holm
Produksjonsselskap
Fenris Film AS
Co-produksjonsselskap
NRK
Regissør
Karianne Førland Vennerød
Manusforfatter
Karianne Førland Vennerød
Premieredato
13.09.2017

Tildelinger

Fase:
Produksjon
Dato:
07.05.2015
Tilskudd gitt:
700.000 kroner
Totalbudsjett:
5.438.940 kroner
Konsulentvurdering:
Gjennom modige og enkle. men virkningsfulle rekonstruksjoner, og med klare visuelle referanser til 8mm arkiv- og familiefoto, skapes det en nærhet til kvinnenes historier. I hverdagslige, nærmest en-til-en detaljer fra historiene som fortelles gir disse sekvensene en opplevelse av nærvær, samt en allmenn, gjenkjennelig og åpen inngang til de menneskelige dilemmaene og de emosjonelle og dramatiske historiene som fortelles.
Konsulent:
KriStine Ann Skaret