Norsk filminstitutt

Det ikoniske, tradisjonsrike og folkekjære Kampen Janitsjarorkester er ett av få rene mannsorkestre som finnes i Norge. 

Filmen «Kampen for Kampen» vil portrettere et maskulint og varmt mannsmiljø som kjemper for å bevare og videreutvikle orkesteret – kun for menn.

Om regissør og manusforfatter

Janne Lindgren f.1978, er utdannet filmfotograf fra Den norske filmskolen, og har bakgrunn som stills-fotograf. Hun både regisserer og filmer sine egne prosjekter. Hun lagde sin første kortfilm som regissør i 2013, Dette er verden. Høsten 2016 var hun aktuell med dokumentarfilmen Fra Barn til Borger, som ble nominert til Gullruten for beste dokumentarfilm samme år, og som har blitt vist på  festivaler verden over. 

Om prosjektet

Produsent
Mari Monrad Vistven
Produksjonsselskap
Medieoperatørene AS
Regissør
Janne Lindgren
Manusforfatter
Janne Lindgren

Tildelinger

Ordning:
Utvikling og produksjon av dokumentarfilm etter konsulentvurdering
Fase:
Produksjon
Dato:
16.01.2019
Tilskudd gitt:
460.000 kroner
Totalbudsjett:
1.990.000 kroner
Konsulentvurdering:
Et solid team står bak denne varme, engasjerende og høyst relevante fortellingen som i ytre handling følger Kampen Janitsjar inn i deres kamp for rekruttering, og dermed en fremtid. Konflikten i filmen, knyttet opp til tema endring versus tradisjon, har stor overføringsverdi. Det gjør fortellingen kompleks og større enn seg selv. Samtidig blir vi i filmen kjent med og glad i et stolt orkester som i år skal feire 90 år. Jeg tror Kampen for kampen vil bli en vakker film som vil skape engasjement, refleksjon og gjenkjenning for et bredt publikum både i Norge og Norden.
Konsulent:
Eirin Gjørv