Norsk filminstitutt

Også et liv - en fortelling om et usynlig liv.
Et portrett om min avdøde onkel Helge Sivertsen som levde et tilbaketrukket og nærmest usynlig liv i en drabantby utenfor Bergen. Han bodde i samme leilighet i en høyblokk utenfor hele livet, sammen med foreldrene og etter hvert for seg selv. Helge døde hjemme alene etter å ha levd der hver dag i 60 år, 2 måneder og 27 dager.

Om regissør og manusforfatter

Frida Eggum Michaelsen er utdannet klipper fra Den norske filmskolen. Hun har klippet spillefilmer for Erik Skjoldbjerg, Petter Næss og Torun Lian, og vært nominert til Kanonprisen tre ganger og vunnet en gang. Hun har de siste årene klippet flere filmer for MER film, sist den kritikerroste Disco, samt Ole Giævers Mot Naturen. Dette blir hennes regidebut. Filmen handler om en slektning av regissøren, hennes fars fetter.
 

Om prosjektet

Produsent
Anita Norfolk, Mats Andersen
Produksjonsselskap
Rebel Unit AS
Regissør
Frida Eggum Michaelsen
Manusforfatter
Frida Eggum Michaelsen

Tildelinger

Ordning:
Utvikling og produksjon av dokumentarfilm etter konsulentvurdering
Fase:
Produksjon
Dato:
01.04.2020
Tilskudd gitt:
300.000 kroner
Totalbudsjett:
1.174.238 kroner
Konsulentvurdering:
Hva gjør at noen ender med å leve livet sitt i ensomhet? Dette er av de spørsmål som Frida Eggum Michaelsen vil undersøke i «Også et liv». Frida Eggum Michaelsen er en etablert klipper som de siste årene har klippet flere kunstnerisk sterke og prisvinnende filmer. «Også et liv», som blir en personlig kortdokumentarfilm, blir hennes debut som regissør. Filmfortellingen vil bevege seg mellom ulike tidslinjer, og blir preget av ulike form- og fortellergrep. Hun ønsker med filmen å inspirere oss alle til å se de mere anonyme menneskene rundt oss, og ta kontakt med dem. Jeg tror «Også et liv» kan bli en formmessig spennende film som også vil berøre ved at den har mye på hjertet. Og jeg gleder meg til å følge Frida Eggum Michaelsen nå også i rollen som regissør.
Konsulent:
Eirin Gjørv