Norsk filminstitutt

I Råd til en sønn ønsker regissøren å lage en kortfilmdokumentar i hybridform mellom animasjon og dokumentar som handler om en ung døende fars siste tanker og råd til sin sønn. Det handler om verdien av å forvalte tiden sin riktig med de menneskene man er glad i, før det er for sent. Filmen fortelles med bruk av hjemmevideomateriale og animasjon, og utforsker forholdet mellom disse.

Regissøren

Charlotte Thiis-Evensen er utdannet i litteratur og billedkunst, og jobber som visuell kunstner og journalist i NRK. Hun har laget filmer i feltet mellom billedkunst og film, samt flere dokumentarfilmer, og arbeidene hennes er vist på gallerier, tv og på sentrale festivaler i inn- og utland. I 2011 laget hun dokumentaren St. Jørgens plass som også er et prosjekt i Nye veier.

Kontaktperson

Carsten Aanonsen
Produsent, Indie Film AS
Telefon: 908 65 203
E-post: Carsten@Indiefilm.no

Om prosjektet

Produsent
Carsten Aanonsen
Produksjonsselskap
Indie Film AS
Regissør
Charlotte Thiis-Evensen
Manusforfatter
Charlotte Thiis-Evensen

Tildelinger

Ordning:
Nye veier, utvikling/produksjon etter konsulentvurdering
Fase:
Produksjon
Dato:
17.10.2014
Tilskudd gitt:
652.500 kroner
Totalbudsjett:
1.500.000 kroner
Konsulent:
Åse Meyer
Ordning:
Nye veier, utvikling/produksjon etter konsulentvurdering
Fase:
Utvikling
Dato:
04.04.2014
Tilskudd gitt:
570.000 kroner
Konsulentvurdering:
Prosjektet Råd til en sønn skal utforske forholdet mellom det private og det allmenne i så vel tema som formspråk. Filmen befinner seg i skjæringspunktet mellom fiksjon/animasjon og dokumentar, med en ambisjon om å utforske den korte fortellingens muligheter.
Konsulent:
Åse Meyer