Norsk filminstitutt

Skate skal bli en film om urbane skatere fra hele verden som møtes for å skate på frosne, steinharde sandstrender og ramper laget av sand og vann på en øde strand i Lofoten. Det blir et møte mellom vill natur og urban popkultur, med et filmatisk uttrykk inspirert både av skateboardfilmer og klassiske naturdokumentarer. Når skaterne og filmteamet forlater området skal naturen være like uberørt som før, alle spor etter ramper er visket ut av havet og bølgene.

Regissøren

Jørn Ranum gikk ut fra Nordland film- og kunstfagskole i 2010, og har allerede gjort seg bemerket med filmen Nordfor sola fra 2011 som har vunnet mange store priser på festivaler i inn- og utland. I tillegg til å ha regi på Nordfor Sola, var han også fotograf, samt klipper av web-serien med samme navn for tv2.no. Ranum har også vært fotograf på tv-serien Norges beste fighter, for Viasat 4.
Konsulentens uttalelse

Kontaktperson

Anders Graham
Produsent, Turbin Film AS
Telefon: 415 09 934
E-post: anders@turbinfilm.no

Om prosjektet

Produsent
Anders Graham
Produksjonsselskap
Turbin Film AS
Regissør
Jørn Nyseth Ranum
Manusforfatter
Jørn Nyseth Ranum

Tildelinger

Ordning:
Nye veier, utvikling/produksjon etter konsulentvurdering
Fase:
Produksjon
Dato:
17.10.2014
Tilskudd gitt:
1.080.000 kroner
Totalbudsjett:
1.475.000 kroner
Konsulent:
Åse Meyer
Ordning:
Nye veier, utvikling/produksjon etter konsulentvurdering
Fase:
Utvikling
Dato:
04.04.2014
Tilskudd gitt:
247.500 kroner
Konsulentvurdering:
Skate er et lekent, energisk og stilistisk utforskende prosjekt, som søker en særegen stemning og uttrykk i krysningspunktet mellom to vidt ulike sjangre
Konsulent:
Åse Meyer