Norsk filminstitutt

In the 1960’s it was the Hippies who brought the idea of sexual revolution. They got neither Fatwas nor bodyguards. In 2020 it is Seyran Ates, a female imam in Berlin who says Islam needs a sexual revolution. She gets both fatwas and bodyguards. The film shows her inner strength and her humorous way of looking at life. 

Om regissør og manusforfatter

Nefise Lorentzen er tyrkisk/norsk forfatter, filmskaper og journalist, og har utgitt flere bøker. Hun har i løpet av de siste tiårene gjort en rekke dokumentarfilmer, da både som manusforfatter og regissør. Filmene har hatt bred visning og hun har vunnet flere priser for dem, blant filmene hun har regissert – sammen med ektemannen Jørgen Lorentzen og deres eget selskap Integral er prisvinnende A Balloon to Allah og Tension in Europe, som begge har fått produksjonstilskudd fra NFI.  Lorentzen underviser også på Universitetet Innlandet.
 

Om prosjektet

Produsent
Jørgen Lorentzen
Produksjonsselskap
Integral Film og Litteratur AS
Regissør
Nefise Özkal Lorentzen
Manusforfatter
Nefise Özkal Lorentzen

Tildelinger

Ordning:
Utvikling og produksjon av dokumentarfilm etter konsulentvurdering
Fase:
Utvikling
Dato:
09.05.2018
Tilskudd gitt:
200.000 kroner
Ordning:
Utvikling og produksjon av dokumentarfilm etter konsulentvurdering
Fase:
Produksjon
Dato:
17.01.2019
Tilskudd gitt:
380.000 kroner
Totalbudsjett:
2.255.810 kroner
Konsulentvurdering:
Jeg oppfatter The First Supper som både en interessant og poetisk produksjon. Den forseggjorte piloten viser en egen evne til å portrettere hovedpersonen, en kvinnelig imam , på en fin og varig måte. Gjennom poetiske stiliseringer får vi kontakt med hennes indre verden; drømmer, refleksjoner over det som har vært og det som kommer. I moskeen hennes i Berlin ber kvinner og menn sammen, og imamen er en sterk tilhenger av homse/lesbe-rettigheter. Hun arbeider også som menneskerettsadvokat. Skaperne følger henne i 2018/2019 på reiser og på hjemmearenaen. Det hele er gjort med et bevisst og finslipt kinematografisk øye.
Konsulent:
Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen