Norsk filminstitutt

Furia er en spenningsserie som starter i Romsdalen og ender i hjertet av Europa. Kokken Ragna  jobber på Romsdalens flotteste turiststed, men lever et mørkt liv på nettet. Hun kommer i søkelyset til politimannen Asgeir etter et tragisk drap som river den lille bygda i to. Asgeir har flyttet til området for å skjule sin egen fortid, men blir tvunget til å ta opp jakten på Ragna og konfrontere ondskapen han flyktet fra.

Serieskapere/regissør

Gjermund Stenberg Eriksen er en av svært få nordmenn som har vunnet Emmy, med Mammon 2 – andre sesong av suksess-serien Mammon. Han har sin bakgrunn fra humaniora og Universitetet i Oslo, før han jobbet ti år i reklame- og kommunikasjonsbransjen. Gjermund Stenberg Eriksen har også skapt serien Aber Bergen (TV3), og jobber nå med en serie for NRK.

I denne produksjonen har han fått med seg regissør Roar Uthaug, sist sett som regissør i Tomb Raider, og kjent for filmer som Bølgen, Fritt Vilt og Flukt.

Som medprodusent på Furia er tyske X-Filme, selskapet som står bak serien Babylon Berlin som går på NRK nå. Norsk hovedprodusent er Monster Scripted med Lasse Greve Alsos og Håkon Briseid. Alsos har tidligere jobbet i NRK, blant annet som produsent for serien Monster. Briseid har jobbet i Monster Scripted i flere år, og har produsert serier som Nobel og Grenseland. Furia skal sendes på Viaplay.

Ill.foto: Shutterstock/Bouvet

Om prosjektet

Produsent
Lasse Greve Alsos, Håkon Briseid
Produksjonsselskap
Monster Scripted AS
Regissør
Roar Uthaug m.fl
Manusforfatter
Gjermund Stenberg Eriksen (serieskaper), Helena Nielsen, Hege Ulstein, Stephen Uhlander, Nikolaj Frobenius, Embla Josefine Veier Bugge, Henner Schulte-Holtey

Tildelinger

Fase:
Produksjon
Dato:
22.11.2018
Tilskudd gitt:
6.000.000 kroner
Totalbudsjett:
100.000.000 kroner
Konsulentvurdering:
Det er gledeleg å registrere at viljen til å kommentere straumar i samtida pregar denne søknadsrunden. «Furia» er eit prosjekt med lokalt utspring og internasjonale forgreiningar, både i dramatisk handling og i produksjons- og finansierings-strukturen. Serieskapar, og Emmy-vinnar, Gjermund Stenberg Eriksen gjorde solid inntrykk då han pitcha ideen til denne serien på Drama Series Days under årets Berlinale – såpass godt at prosjektet landa samproduksjonsavtale med solide X-Filme (Babylon Berlin). Det er med andre ord duka for svært kompetent handsaming av denne heftige forteljinga om den nye høgreekstremismen – og prisen for å bekjempe den.
Konsulent:
Ståle Stein Berg
Fase:
Produksjon
Dato:
07.08.2020
Tilskudd gitt:
1.442.378 kroner