Norsk filminstitutt

På rektors kontor foregår nettopp på rektors kontor, der vi møter Elias som må inn og svare for seg etter å ha kastet vannballong på en medelev. I stedet for å unnskylde seg kvitterer Elias eplekjekt med "What`s up, biatsj?". Og med det er et salig forviklingsdrama i gang. Kronen på verket er at hver episode skal fortelles som tre minutters rap-låter, 20 til sammen. 

Serieskapere/regissør

Emir Mulaosmanovic og Oda Radoor har ett langt samarbeid bak seg med forskjellige musikal og teaterprosjekt med utspring i Mulaosmanovic sine prosjekt med sidekick Lillebror, aka Assad Arif.

Emir ble kjent for oss gjennom dokumentarserien «99% ærlig», der han vandret gate og musikkstudiolangs i Groruddalen med kompisen Assad. Mulaosmanovic har også gjort seg bemerket på teaterscenen med stykker som Tæsjern på Grønland og Det bare er sånn. Sentral i disse stykkene er dramaturg og medforfatter Oda Radoor. Hun har jobbet som dramaturg på en lang rekke norske teaterforestillinger, blant annet på Nationaltheatret, som Rosmersholm, Brødrene Løvehjerte, Kirsebærhagen – og librettoen Ballerina på Den Norske Opera.

Atle Knudsen har regi på På Rektors Kontor, og har en lang merittliste når det gjelder dramaserier – både for barn og voksne. Knudsen har regissert klassikere som Jul i Svingen, ORPS (serie og film), Vaffelhjarte, ZombieLArs, Hjem og Kampen for tilværelsen. Han har tidligere vært ansatt i NRK, og jobber i dag som utviklingsprodusent og regissør i Monster Scripted. Serien skal gå på NRK Super.

Om prosjektet

Produsent
Ida Håndlykken Kvernstrøm
Produksjonsselskap
Monster Scripted AS
Regissør
Atle Knudsen
Manusforfatter
Oda Radoor, Emir Mulaosmanovic

Tildelinger

Dato:
22.11.2018
Tilskudd gitt:
1.500.000 kroner
Totalbudsjett:
6.500.000 kroner
Konsulentvurdering:
Emir Mulaosmanovic og Oda Radoor har eit langt og mangfaldig samarbeid bak seg med diverse sceneprosjekt, frå politisk satire i «Dagsnytt Ørten» til rap-musikalen «Det bare er sånn». Og det er nettopp rap som er kjernen når dei no gir seg i kast med dramaserieformatet. «På rektors kontor» skildrar tolvåringen Elias´ ikkje heilt vellukka forsøk på å komme seg unna rektors vrede etter å ha kasta vatnballong på Muskan, men i staden for å seie unnskyld seier «What`s up, biatsj!» Med det er eit salig kaos i gang – skildra med vidd og varmne gjennom tjue treminuttars rap-låtar der all dialog blir vers og refreng. Regien er ved barnefilm-nestor Atle Knudsen (Orps, Linus i svingen, Vaffelhjarte mm). NRK Supers sjåarar har – igjen - noko å sjå fram til.
Konsulent:
Ståle Stein Berg