Norsk filminstitutt

Året er 789. Sesong 3 er en prequel, vi går altså inn i historien før vikingenes første tokt mot vest i sesong 1. Høvding Olav og Hildur styrer Norheim med stødig hånd, mens lillebror Orm blamerer høvdingslekten gang på gang og tvangsgiftes med Frøya. Jarl Varg har startet en altoppslukende krig, og trenger Norheim-vikingenes lojalitet. Rufus av Roma er Romas største primadonna, og Liv kjemper seg ut av trellelivet som det første skrittet hennes opp den sosiale stigen. 

Serieskapere

Serieskaperduoen Jonas Torgersen og Jon Iver Helgaker har bakgrunn fra radio, reklame og web-innhold med reklameselskapet Sagveien Resort som felles arena - før de ga seg i kast med ídé og manus til serien Vikingane, som skulle bli en suksess.

Helgaker har jobbet med en rekke TV-produksjoner, blant annet Dansken & Fingern (TVNorge), Gullruten, Senkveld med Thomas og Harald og Hæsjtægg for TV2. Han er også musiker og låtskriver i Grand Island.

Jonas Torgersen er utdannet journalist, og har jobbet sammen med Helgaker på flere av de nevnte TV-seriene. De har begge en fortid som kreatører i Stig og Stein.

Produsent Anders Tangen har lang fartstid i filmbransjen, som produsent av både spillefilmer og dramaserier. Han har hatt stor suksess med både Lillyhammer (for Rubicon), Dag, En natt og nå Vikingane, og jobber nå med serien Magnus sammen med Vidar Magnussen, en ny humorserie for NRK.

Vikingane 3 skal gå på NRK i Norge.

Om prosjektet

Produsent
Anders Tangen
Produksjonsselskap
Viafilm AS
Regissør
Jon Iver Helgaker, Jonas Torgersen
Manusforfatter
Jon Iver Helgaker, Jonas Torgersen

Tildelinger

Fase:
Utvikling
Dato:
04.05.2018
Tilskudd gitt:
400.000 kroner
Fase:
Produksjon
Dato:
22.11.2018
Tilskudd gitt:
2.000.000 kroner
Totalbudsjett:
21.000.000 kroner
Konsulentvurdering:
Vikinganes hemningslause blanding av moderne livskjensle og avleggs moralkodeks skapar eit uttrykk som treff breitt og tidvis slåande presist. Hjelpelaus næringslivssjargong, sjølvrealiseringssvada og relasjonell usikkerheit spelt ut av karakterar som plyndrar til frukost og skjendar til kvelds resulterer ikkje berre i humor som får tankane til å vandre i retning salige Monty Python – vi får samtidig snudd vårt eige sjølvbilde på hodet. Ei kjærkommen perspektivendring, enten ein er berserk eller trubadur. Serien har løfta seg både i ambisjon og kvalitet frå sesong til sesong. Den språklege leiken blir stadig raffinert og utvida, og det karakterdramatiske står stadig stødigare. I sum blir Vikingane ein serie med stor gjennomslagskraft – såpass at «Norsemen», Vikinganes engelskspråklege tvillingbror i nokre veker var den fjerde mest sette serien på Netflix i USA. Når serieskaparane no gir seg i kast med ein vaskeekte «prequel», der vi får sjølve starten på eventyret, og ikkje minst sjansen til eit gjensyn med karakterar som av ulike årsaker har stryke med, synest eg NFI skal vere med på reisa.
Konsulent:
Ståle Stein Berg