Norsk filminstitutt

Spillet utspiller seg 200 år inn i fremtiden. Alle dyr og planter på jorden er utryddet, og romskipet Redux Ark sendes til jordens tvillingplanet for å samle inn skapninger som skal tas med tilbake – i et forsøk på å redde vår egen klode. I en kræsjlanding dør nesten hele mannskapet, og det er opp til de tre gjenlevende romheltene å reparere romskipet, og samle inn nødvendige planter og dyr. 

Utviklerne kaller spillet et «overlevelses- og utforskningseventyr» og har hentet inspirasjon fra spill som Don’t Starve og Bastion. I spillet har du mange ulike oppdrag som kan løses i den rekkefølgen du selv ønsker, og du kan til en hver tid velge hvilken av spillets tre karakterer du ønsker å spille som. 

Et oppdrag kan eksempelvis være å finne deler av romskipet som ble borte i kræsjlandingen, eller å finne planter og dyr som skal fanges og tas med tilbake til jorden. Planeten Gemina er veldig lik vår egen, men har utviklet seg annerledes på mange måter. Blant annet ble aldri dinosaurene utryddet der, så planeten er full av ukjente farer som gjør overlevelse til en utfordring for de besøkende.

Om produksjonsselskapet

Hyper Games AS ble etablert i 2012 og er datterselskap og delvis eid av Hyper. I tillegg til flere spillproduksjoner i Hyper har Hyper Games rukket å utvikle og lansere flere spill, blant annet Hokus Pokus Albert Åberg som er både kritikerrost og har toppet salgslistene i appstore. Spillet er også lansert internasjonalt. Redux Ark produseres av Rolf Risnes og Are Sundes er kreativ leder.

Kontaktperson

Are Sundnes
Regissør, Hyper Games AS
Telefon: 936 23 451
E-post: are@hypergames.no

Om prosjektet

Produsent
Rolf Risnes
Produksjonsselskap
Hyper Games AS
Regissør
Are Sundnes
Distribusjonsplattform
iOS, Android mm

Tildelinger

Ordning:
Utvikling av spill etter kunstnerisk vurdering
Fase:
Utvikling
Dato:
29.04.2015
Tilskudd gitt:
800.000 kroner
Totalbudsjett:
2.206.943 kroner
Konsulentvurdering:
Redux Ark er et spennende og ambisiøst spill fra et erfarent team, satt i en framtidssetting. Spillet er planlagt utgitt på nettbrett og flere plattformer i løpet av 2016. Hyper Games har tidligere hatt stor suksess med sitt spill om Albert Åberg, og etter å ha sett materialet så langt i utviklingen har vi stor tro på at dette spillet vil kunne nå et stort publikum både i Norge og internasjonalt, Kaja Hench Dyrlie, produksjonsrådgiver for spill i NFI.
Konsulent:
Panel
Ordning:
Utvikling av spill etter kunstnerisk vurdering
Fase:
Utvikling
Dato:
27.10.2014
Tilskudd gitt:
700.000 kroner
Konsulent:
Kaja Hench Dyrlie