Norsk filminstitutt

Ninjababy er en komedie om 23 år gamle Rakel, som først når hun er seks måneder på vei oppdager at hun ble gravid etter en lite romantisk one-night- stand. Rakel har aldri ønsket å bli mor, og reagerer med fornektelse, sinne og frustrasjon. Hun føler barnet i magen har lurt henne: – Den er en fucking jævla sneaky ninjababy! Ninjababy er en energisk og rørende film om å bli voksen.

PREMIERE 26. februar 2021 DRAMA 103 min REGISSØR Yngvild Sve Flikke MANUS  Johan Fasting, i samarbeid med Yngvild Sve Flikke og Inga H. Sætre, basert på tegneserieromanen Fallteknikk av Inga H. Sætre FOTO Marianne Bakke SKUESPILLERE Kristine Kujath Thorp, Nader Khademi, Arthur Berning, Tora Dietrichson, Silya Nymoen, Herman Tømmeraas PRODUSENT Yngve Sæther PRODUKSJONSSELSKAP Motlys AS DISTRIBUTØR Arthaus SALGSAGENT Trust Nordisk

Om regissør og manusforfatter

Yngvild Sve Flikke debuterte som spillefilmregissør med Kvinner i for store herreskjorter (Amanda for beste kvinnelige birolle, 2015), basert på romanen Vente, blinke, hvor hun også skrev manus sammen med forfatter Gunnhild Øyehaug. Flikke jobbet i mange år som regissør i NRK, blant annet med drama for barn, og vant i 2005 Gullruten for sitt portrett av DumDum Boys. Hun har også laget kortfilmen Eple, som også er utviklet gjennom Nye veier (Timeglasset, Kortfilmfestivalen 2016) og hadde regi på flere episoder av Heimebane sesong 1 og 2.

Johan Fasting ble uteksaminert fra Den norske filmskolen i 2014, og vant samme år Nordic Talents. Heimebane er hans debut som serieskaper, etter å ha jobbet med manus for blant annet Lilyhammer og flere spillefilmer. Han har også skrevet manus til flere kommende spillefilmer, blant annet Erika Calmeyers Storm.

Om prosjektet

Produsent
Yngve Sæther
Produksjonsselskap
Motlys AS
Regissør
Yngvild Sve Flikke
Manusforfatter
Johan Fasting, basert på Inga Sætres tegneserieroman
Premieredato
26.02.2021

Tildelinger

Fase:
Utvikling
Dato:
14.11.2017
Tilskudd gitt:
800.000 kroner
Totalbudsjett:
1.000.000 kroner
Konsulentvurdering:
Forelegget er underfundig, kvasst og morosamt, spekka med enkle, men slåande utsagn som «Det er ikke romantisk å bli smelt på tjukka, det er patetisk. Det er ikke kjærlighet, det er sperm». Yngvild Flikke har vist seg som ein open og søkjande forteljar og har synt ein eigen evne til å skape eigenarta filmar. Med solid backing frå den erfarne produsenten Yngve Sæther i Motlys, som i lang tid har arbeida målretta med utvikling av talent og forteljingar med brodd og kant, synest eg dette prosjektet er særs solid og ansporande. Og ikkje minst godt sydd saman for å kunne realiserast i Nye veier.
Konsulent:
Ståle Stein Berg
Fase:
Utvikling
Dato:
15.05.2017
Tilskudd gitt:
100.000 kroner
Fase:
Produksjon
Dato:
06.06.2019
Tilskudd gitt:
5.520.000 kroner
Totalbudsjett:
8.025.000 kroner
Konsulent:
Ståle Stein Berg