Norsk filminstitutt

Kvitebjørn er en storslått og moderne animasjonsfilm basert på et av Norges mest kjente folkeeventyr. En film om kjærlighet, grådighet og mot, og om vår vakre norske natur, fylt av spenning, humor og musikk.

Om regissør og manusforfatter

Regissør Mikkel Brænne Sandemose startet filmkarrieren som animasjonsassistent til bestefaren sin på Caprino filmstudio. Sandemose står bak prisvinnende kortfilmer, musikkvideoer og reklamefilmer, og han debuterte som spillefilmregissør med Fritt vilt III i 2010. Han har hatt regi på de to filmene om  Askeladden; Askeladden – I Dovregubbens hall (2017) og Askeladden – i Soria Moria slott (2019)

Maja Lunde regnes som en Norges mest sentrale forfattere, og hennes romandebut for voksne, Bienes historie, vant Bokhandlerprisen og ble den mestselgende boka i Tyskland i 2017. Maja skrev manus til ungdoms-dansefilmen Battle, som ble kjøpt av Netflix. Filmen Flukten over grensen, basert på hennes bok og manus, vant Amanda for beste barnefilm i 2020.

Maipo Film er et av Norges ledende produksjonsselskap og står bak suksesser som den nye Flåklypa trilogien, filmene om Askeladden og nå sist Flukten over grensen.

Kvitebjørn er utviklet gjennom NFIs manusordning.

Bilde/ill.: Nikolai Lockertsen / Maipo Film 

Om prosjektet

Sjanger
Animasjonsfilm
Produsent
Cornelia Boysen
Produksjonsselskap
Maipo Film AS
Regissør
Mikkel B. Sandemose
Manusforfatter
Maja Lunde

Tildelinger

Fase:
Produksjon
Dato:
09.09.2020
Tilskudd gitt:
15.000.000 kroner
Totalbudsjett:
80.000.000 kroner
Konsulent:
Panel
Ordning:
Utvikling av spillefilm etter konsulentvurdering
Fase:
Utvikling
Dato:
12.03.2020
Tilskudd gitt:
300.000 kroner
Konsulent:
Asle Vatn