Norsk filminstitutt

I Marerittet følger vi Mona og Robby som flytter inn i sin første leilighet. Mona får problemer med å sove, og når den nyfødte babyen ved siden av dør, intensiveres marerittene hennes. Hun går til en ekspert på søvnforstyrrelser og han lærer henne å våkne i drømmen. Hun oppdager at en marerittdemon har tatt kontroll og innser at hun er gravid. Hun frykter at demonen leter etter en vei inn i vår verden. Hvis demonen blir født, vil alle mareritt bli ekte og verden slik vi kjenner den er forbi.

Om regissør og manusforfatter

Manusforfatter og regissør Kjersti Helen Rasmussen har gått manusforfatterlinja ved Den Danske Filmskolen og har også studert filmvitenskap ved NTNU i Trondheim og Universitetet i København. Hun har arbeidet som manusveileder for Vestnorsk Filmsenter siden 2006. Rasmussen skrev manus til suksessfilmen Tunnelen (2019), som for tiden gjør det svært bra på kino i flere asiatiske land. Hun har skrevet manus til Varg Veum – Din til døden (2008), basert på en av Gunnar Staalesens kriminalromaner fra Bergen. Hun skrev manuset til Villmark 2 (2015), som var Pål Øies oppfølger til hans egen grøssersuksess fra 2003.

Om produsent

Produsent Einar Loftesnes er en av Vestlandets mest erfarne produsenter og produserte sist kinosuksessen Tunnelen, i tillegg til Astrup – Flammen over Jølster og Villmark 2. Loftesnes driver også produksjonsselskapet Handmade Films In Norwegian Woods.

Produsent John Einar Hagen har en master i medievitenskap fra UiO og har lang erfaring fra flere deler av filmbransjen, både som journalist, daglig leder i produksjonsselskap og produsent. Hagen har jobbet de siste fem årene i Nordisk Film Production og har nylig produsert Tunnelen og kinoaktuelle Gledelig Jul.

Om prosjektet

Sjanger
Spillefilm
Produsent
Einar Loftesnes, John Einar Hagen
Produksjonsselskap
Nordisk Film Production og Handmade Films in Norwegian Woods
Regissør
Kjersti Helen Rasmussen
Manusforfatter
Kjersti Helen Rasmussen

Tildelinger

Ordning:
Utvikling og produksjon av spillefilm etter konsulentvurdering
Fase:
Utvikling
Dato:
24.02.2020
Tilskudd gitt:
300.000 kroner
Ordning:
Utvikling og produksjon av spillefilm etter konsulentvurdering
Arena:
Bergen
Dato:
09.12.2020
Tilskudd gitt:
3.000.000 kroner
Totalbudsjett:
204.693.96 kroner
Konsulentvurdering:
Manuskriptet til Mareritt er etter mitt skjønn et godt utgangspunkt for en sterk og visuell genrefilm med et interessant kvinnelig tema i bunnen. Dette vil prege filmen og gir filmen en dimensjon ut over det genren vanligvis gjør, hvor kvinner som regel blir fremstilt som rene ofre. Min vurdering er at vi her har et godt utgangspunkt for en litt annerledes og psykologisk sterk skrekk/horrorfilm, hvor frykten for det ukjente kommer fra innsiden av hovedpersonen selv. Det er én ting å være redd for det noe ukjent der ute, men å ikke kunne stole på sin egen oppfattelse og vurdering av verden tilfører et helt nytt lag av frykt. Handmade Films in Norwegian Woods i Bergen er et av få selskaper som har som uttalt mål å jobbe med genrefilm, og har et miljø rundt seg som utelukkende jobber med genreorienterte prosjekter. Sammen med det erfarne apparatet i Nordisk Film har jeg tillit til at disse aktørene er i stand til å løfte denne filmen og få den ut til et bredt ungt publikum i Norge og gi filmen et godt liv internasjonalt
Konsulent:
Asle Vatn