Norsk filminstitutt

A prayer for the dying foregår i en landsby i Wisconsin like etter borgerkrigen. I en tid tynget av kaos og dødelige epidemier, følger vi en norsk utvandrer og hans forsøk på å redde sitt folk, sin familie, og sitt eget liv når den amerikanske drømmen blir til et mareritt
Om regissør og produsent

Om regissør og manusforfatter

Dara Van Dusen (bildet) er opprinnelig fra New York, og utdannet ved regiavdelingen ved den polske nasjonale filmskolen i Lodz. Hun bor og jobber i Norge. Hennes eksamensfilm, Significant Others, ble valgt ut som en del av Cannes Official Selection. Hun har tidligere laget kortfilmen Den blinde mannen (2019) med tilskudd fra NFI, og jobber med en spillefilm om den jødiske norske pianisten Robert Levin. Den har fått manustilskudd fra NFI.

Foto: Anne Valeur

Om produsent

Oslo Pictures stammer fra det tidligere selskapet Film Farms, og ledes i dag av Thomas Robsahm og Dyveke Graver. De står bak Joachim Triers kommende Verdens verste menneske, og er i produksjon med spillefilmene Sick of myself og Eksplosjoner i hjertet, begge med tilskudd fra NFI. De har også produsert flere kortfilmer.  
Dyveke Graver har tidligere jobbet mange år i produksjonsselskapet Cinenord der hun produserte flere filmer om Gråtass og Karsten og Petra før hun begynte i Oslo Pictures. Her har hun bl.a. samprodusert Kathleen Hepburn og Elle-Máijá Tailfeathers' drama The Body Remembers When The World Broke. Hun er også executive produsent på Triers Verdens verste menneske. 
 

Om prosjektet

Produsent
Dyveke Graver
Produksjonsselskap
Oslo Pictures AS
Regissør
Dara Van Dusen
Manusforfatter
Dara Van Dusen

Tildelinger

Ordning:
Utvikling av spillefilm etter konsulentvurdering
Fase:
Utvikling
Dato:
22.09.2020
Tilskudd gitt:
200.000 kroner
Konsulent:
Anne B. Sørensen
Ordning:
Utvikling av spillefilm etter konsulentvurdering
Fase:
Utvikling
Dato:
01.03.2019
Tilskudd gitt:
100.000 kroner
Konsulent:
Anne B. Sørensen
Ordning:
Produksjon av spillefilm etter konsulentvurdering
Fase:
Produksjon
Dato:
26.05.2021
Tilskudd gitt:
12.000.000 kroner
Totalbudsjett:
47.458.141 kroner
Konsulentvurdering:
A prayer for the dying bryter grensene for hva den norske fortellingen er, og hvordan og hvem som skal fortelle den. Debutregissør Dara Van Dusen ønsker sammen med Oslo Pictures Dyveke Graver å realisere historien om den norske utvandrer Jakob og hans skjebne i dette kontemporære thriller/western-prosjekt. Lista ligger høyt på alle områder; manus, kreativt team, finansiering og markedsplan sammen med distributør og salgsagent. Her er høye ambisjoner om å nå langt både hos publikum nasjonalt og internasjonalt, på plattform og på festivaler. A prayer for the dying vil være med å understøtte at norsk kvinnelig talent kan konkurrere på verdensplan med større budsjetter, og dermed bli en spydspiss for norsk film og fremtidige generasjoner.
Konsulent:
Anne B. Sørensen