Norsk filminstitutt

Kortfilmen tar utgangspunkt i hekseprosessene i 1600-tallets Vardø for å formidle en tidløs fortelling om hvordan fordommer kan utnyttes av makthavere til å skape et felles fiendebilde.  

Foto: Bildet vider en person i motlys med ryggen til, som ser ut til å bli konfrontert av en annen person med sort frakk, hvit skjorte og bart.
Foto: Marin Håskjold/Amfitrite Produksjon

 

Om regissør og manusforfatter

Marin Håskjold har tidligere blant annet laget kortfilmene I kveld er det lov å være mann (2017) og Hva er en kvinne? (2020) Begge omhandler kjønnsroller og stereotypier. I kveld er det lov å være mann ble vist på en rekke internasjonale festivaler som London og Toronto LGBT, mens Hva er en kvinne? både vant Amanda-pris for Årets kortfilm og juryprisen for beste kortfilm ved Austin Gay & Lesbian International Film Festival i 2021.

Hun har også jobbet som regiassistent på Roar Uthaugs Troll (2022) og som rekvisitør og produksjonsarbeider på Han av Guro Bruusgaard (2021) Håskjold har en bachelorgrad i samtidskunst/bevegelige bilder fra Nordland kunst- og filmfagskole. Sammen med Una Mathiesen Gjerde driver hun produksjonsselskapet Amfitrite Produksjon.

Om produsenten

Produsent Una Mathiesen Gjerde har en mastergrad i kunsthistorie fra Københavns Universitet, studert bedriftsøkonomi ved Oslo Met og gått CuratorLab ved Sveriges største kunsthøgskole, Konstfack i Stockholm. Hun er daglig leder i Amfitrite Produksjon. Gjerde har vært medprodusent på kortfilmene En falsk tyngde (2019) av Daisuke Kosugi og Talkshow (2020) av Marin Håskjold, og produsent for den kunstneriske såpeoperaen Days (2020-) av Ellinor Aurora Aasgaard og Zayne Armstrong.

Om prosjektet

Sjanger
Drama
Produsent
Una Mathiesen Gjerde
Produksjonsselskap
Amfitrite Produksjon AS
Regissør
Marin Håskjold
Manusforfatter
Marin Håskjold

Tildelinger

Ordning:
Produksjon av kortfilm etter konsulentordning
Dato:
28.06.2022
Tilskudd gitt:
550.000 kroner
Totalbudsjett:
1.589.995 kroner
Konsulentvurdering:
Produsent og regissør for har store ambisjoner både hva angår kunstneriske visjoner og mål for distribusjon. De har også inngått en visningsavtale med forhåndssalg med en anerkjent visningsplattform for kortfilm. Men en av de største grunnene til at jeg ønsker å innstille til vedtak er regitalentet Marin Håskjold, hun har gjennom sine tidligere verk bevist et sterkt regitalent, med et unikt blikk på komplekse tematikker rundt performativet, kjønn og diskriminering. Det at hun nå tar steget videre inn i denne historiske konteksten, i samarbeid med et spennende nytt produsenttalent, er noe jeg har stor tro på.
Konsulent:
Nina M. Barbosa Blad