Norsk filminstitutt

På utsiden har tolv år gamle Martin et smil om munnen, men bak husets fire vegger er virkeligheten en annen. Med en alkoholisert far, og en mor som prøver å beholde roen i huset, har det blitt Martins oppgave å holde familien sammen.

Hysj er en kortfilm om lojalitet, frykt og det å bli alt for tidlig voksen.

Om regissør og produsent

Emilie Beck er utdannet dokumentarfilm-regissør fra Den Norske Tv-skolen, og med en master fra Filmskolen innenfor fiksjonsregi, serielle formater. Hun har gjort kortfilmer innenfor begge sjangre som er vist verden rundt. I 2021 hadde hun co-regi på Netflix-filmen "Royalteen" med Per-Olav Sørensen, og 2nd Unit regi på "Tre Nøtter til Askepott", og utvikler nå egne prosjekter og serier. Emilie har også bidratt til å skrive manuset av Hysj sammen med Pål Espen Kilstad.

Pål Espen Kilstad, forfatter, skuespiller og komiker har skrevet manus til historien. Han spilte også i Emilie Becks novellefilm Føkkings mai.

Produsent er Eirik Fosse og Filmavdelingen, som bl.a. har produsert dokumentarserien Frontkjempere for NRK, samt en rekke kortfilmer og dokumentarer.

Om prosjektet

Produsent
Eirik Fosse
Produksjonsselskap
Filmavdelingen AS
Regissør
Emilie Beck
Manusforfatter
Pål Espen Kilstad og Emilie Beck

Tildelinger

Ordning:
Produksjon av kortfilm etter konsulentordning
Fase:
Produksjon
Dato:
22.10.2021
Tilskudd gitt:
250.000 kroner
Totalbudsjett:
1.425.000 kroner
Konsulentvurdering:
HYSJ er tungt, mørkt og nødvendig. Prosjektet er interessant fordi det representerer Martins (12) perspektiv. Pål Espen Kilstads manuskript skjuler ingenting av Martins virkelighet, og som leser får jeg oppleve hans smerte i helhet. Jeg har tro på at Emilie Beck og Eirik Fosse sammen kan nå sine ambisjoner med dette prosjektet.
Konsulent:
Anne B. Sørensen