Norsk filminstitutt

Første sesong av Kids In Crime på TV2 vakte oppsikt for sin skildring av ungdommer i Sarpsborgs kriminelle underverden. Serieskaper Kenneth Karlstad vant Nordisk Film og TV-fonds pris for beste manus under Gøteborg Film Festival, og Gullrutens fagpris for beste regi tv-drama.  

Nå er Karlstad og produsent Einar Film klar for å gå i gang med sesong 2. I første sesong var 17-årige Tommy hovedpersonen. I sesong to dreier det seg om 17-årige Monica, som lurer til seg en stor pengesum av sin bestemor, og setter hele sin familietilhørighet på spill for å døyve sitt rusbehov.

- I Kids in Crime sesong 2 viser vi en historie der myndighetene ikke bare gjør det verre for ungdommene, men har direkte skyld i ungdomskriminaliteten, sier produsent Brede Hovland. 

Om prosjektet

Sjanger
Dramaserie
Produsent
Brede Hovland, Guri Neby, Pål Kruke Kristiansen og Teodor Scen Bø
Produksjonsselskap
Einar Film
Regissør
Kenneth Karlstad
Manusforfatter
Kenneth Karlstad, Audun Fagervold Hansen, Sofia Lersol Lund

Tildelinger

Ordning:
Produksjon av dramaserie etter konsulentvurdering
Dato:
09.05.2023
Tilskudd gitt:
4.000.000 kroner
Totalbudsjett:
21.800.000 kroner
Konsulentvurdering:
Med et ganske lavt budsjett klarte de involverte å få til imponerende mye med første sesong. I sesong to følger vi flere forskjellige karakterer, noe mer fritt enn forrige gang. De fire sentrale forteller-linjene (Guri, Monica, Tommy og Pål) får leve tildels side om side. Og nå er fortellingen hakket mer alvorlig. Samtidig som vi lett kan få latteren aktivert, også når vi møter oss selv i døren. Det hele er friskt og ungt, røft og lekent, ektefølt og intenst. Fortellingen gjør det lett å identifisere seg med karakterene - selv om mange av dem ikke akkurat kan betegnes som A4. At TV2 velger å fortsatt satse på dette universet er prisverdig.
Konsulent:
Tom Gulbrandsen