Norsk filminstitutt

Når et oppdrettsanlegg i Sognefjorden tester eksperimentell sonarteknologi for å avluse oppdrettslaks, vekkes også et mystisk havmonster til live og truer hele samfunnet. 

Marinbiologen Johanne ankommer en idyllisk fjordbygd for å undersøke et marineobjekt som har skylt i land. Det viser seg å ha tilknytning til en gigantisk skapning og dens brutale reaksjon på en farlig ny teknologi. Hun slår seg sammen med politisjefen Henriette, og sammen må de navigere mellom aktivister, lokale intriger og krisesituasjoner forårsaket av brutale menneskelige inngrep i naturen. Johannes personlige reise blir en kamp for å gjenopprette balansen mellom menneske og natur, og konfrontere den destruktive laksebaronen Avaldsnes og hans teknologi SonicLice før det er for sent.

Om prosjektet

Sjanger
Spillefilm
Produsent
John Einar Hagen, Einar Loftesnes
Produksjonsselskap
Nordisk Film Production
Co-produksjonsselskap
Handmade Films in Norwegian Woods
Regissør
Pål Øie
Manusforfatter
Vilde Eide

Tildelinger

Ordning:
Produksjon av spillefilm etter markedsvurdering
Dato:
09.05.2023
Tilskudd gitt:
8.000.000 kroner
Totalbudsjett:
58.000.000 kroner
Konsulentvurdering:
I denne runden var Kraken prosjektet med de beste kunstneriske kvalitetene. Det fremstår relevant, tematisk interessant og profesjonelt skrudd sammen. Her er det noe for både de unge og de mer voksne. Settingen er spektakulær, og monsteret har både en dyp mytologisk pondus samtidig som det er skremmende og overrumplende for et moderne publikum. Det er samfunnsaktualitet i konfliktene mellom aksjonister, kapitalkrefter og forskere. Fortellingen trappes opp mot en skikkelig actionpreget avrunding. Her er det bare å spenne seg fast å bli med på en heidundrende reise inn i verdens dypeste fjordarm.
Konsulent:
Tom Gulbrandsen