Norsk filminstitutt

Sexy kjærlighet er et skjevt blikk på statuskamp og kjærlighetsliv på barneskolen. Og en historie om kraften som ligger i det å ikke bry seg om andre. 

Om regissør

Jørn Utkilen har bachelorgrad fra Edinburgh College of Art og mastergrad fra Screen Academy Skottland. Han har tidligere regissert en rekke prisvinnende kortfilmer og novellefilmer. Utkilen har blant annet fått nominasjon til skotsk BAFTA med Little Red Hoodie (2009) og til Amanda med Asylum (2011). På CV-en står også den eksperimentelle spillefilmen Vann over ild (2018) og dokumentarfilmen Statement Too (2016) om kult-musikeren Arvid Sletta. 

Portrett av en mann fra skuldrene og opp. Han har en mørk genser og står foran en lys ensfarget bakgrunn. Han har mørkt halvkort hår med sideskill. Foto.
Regissør Jørn Utkilen. Foto: Helmet

Om produsent

Line Klungseth Johansen har sitt daglige virke i Helmet Films & Visual Effects, der hun har ansvar for selskapets satsing på fiksjon. Hun har regissert og produsert flere prisvinnende kortfilmer og musikkvideoer. Hun vant blant annet Tromsøpalmen (TIFF) for Flimmer i 2012, var nominert til Spellemannprisen for musikkvideo for Highasakite, ble utnevnt til fylkeskunstner i Sør-Trøndelag i 2017 og vant i 2022 pris på Asias største kortfilmfestival Short Shorts Film Festival med sin nyeste film Penthouse. 

Portrett av en kvinne fra skuldrene og opp. Hun står foran en ensfarget lys bakgrunn. Hun har på seg en blå genser og har langt brunt hår som henger ned over skuldrene i en sideskill. Hun har blå øyne. Foto.
Produsent Line Klungseth Johansen. Foto: Helmet

 

Om prosjektet

Sjanger
Drama
Produsent
Line Klungseth Johansen
Regissør
Jørn Utkilen
Manusforfatter
Ragnhild Tronvoll

Tildelinger

Ordning:
Produksjon av kortfilm etter konsulentordning
Dato:
19.01.2022
Tilskudd gitt:
620.000 kroner
Totalbudsjett:
1.268.188 kroner
Konsulentvurdering:
Sexy kjærlighet er en spenstig og innovativ film, om forelskelse og flørt, fra etablerte filmskapere. Utkilen har tidligere markert seg som en unik kortfilmskaper internasjonalt, i tillegg til å ha debutert i det lengre formatet. Manuset omhandler den keitete tiden i tidlig tenårene, slutten av barndomsårene, der man så smått begynner å flørte med det motsatte kjønn. Dette er en spennende tid som gir oss flere småflaue situasjoner. Men det er selvfølgelig noe litt uventet og surrealistisk i denne filmen også, rollene skal spilles av voksne i en deadpan spillestil. Jeg tror dette kan bli en film som virkelig vekker sitt publikum, både på grunn av dens form, men også på grunn av at den drivende historien som ligger i bunn.
Konsulent:
Nina M. Barbosa Blad