Norsk filminstitutt

Midt i Europa må eplehageeieren Marcel og hans familie forlate hjemmet sitt, etter at landsbyen deres rammes av økende forurensing fra petroleumsfabrikkene i nærheten. For å redde familien, flytter de til en gammel hytte ved grensen i håp om et uavhengig liv utenfor systemet som engang sviktet dem. Snart innser Marcel at selv i ødemarken får han ikke fred, og han blir tvunget til å ta drastiske valg 

Vi ser en gold slette med noen spredte busker og vi kan skimte en mann på lang avstand bakfra. Det ser ut som han holder på et skytevåpen. Foto
The Wild Goat. Bilde fra arkiv av Kardo Mansur

 

Om regissør og manusforfatter

Kardo Mansur er utdannet filmregissør ved Nordisk Institutt for Scene og Studio (NISS) i Oslo, og har en mastergrad i filmdramaturgi fra St. Petersburg i Russland. I 2006 begynte han å jobbe i filmselskapet 4 1⁄2, og siden da har han castet og vært regiassistent på en rekke norske filmer. Blant kortfilmene Mansur har regissert er I skyggen av tid (2010), Taste of Rabbit (2017) og Half Dog (2019). Han har vunnet flere priser. The Wild Goat blir hans første spillefilm.

Kardo Mansur Foto L. Adnan.jpg
Regissør og manusforfatter Kardo Mansur. Foto: L. Adnan

 

Om produsenten

Ingvild Evjemo er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo (KHiO). Hun er assosiert med spillefilmer som Nåde, av Matthias Glasner (2012), nominert til Gullbjørnen i Berlin. Hennes første spillefilm, animasjonsfilmen Kutoppen (2019), ble nominert til Amanda for beste barnefilm. Hun har produsert kortfilmer av Gunhild Enger, Camilla Figenschou, Cecilie Semec, Ann Holmgren og Paul Tunge som er vist på festivaler over hele verden. Hun er del av EAVE (European Audiovisual Etrepreneurs) og ACE Network. 

Et portrett av en kvinne fra halsen og opp. Bildet er i sort-hvitt. Hun har langt mørkt, bølgete hår i midtskill. Foto.
Produsent Ingvild Evjemo. Foto: Christian Tunge

Om selskapet

Inthemood Film er et produksjonsselskap basert i Oslo. De oppgir at de har fokus på fiksjon, drama og dokumentarfilm for et norsk og internasjonalt publikum.

Om prosjektet

Sjanger
Drama
Produsent
Ingvild Evjemo
Produksjonsselskap
Inthemood Film AS
Regissør
Kardo Mansur
Manusforfatter
Kardo Mansur

Tildelinger

Ordning:
Neo utvikling
Dato:
19.12.2022
Tilskudd gitt:
400.000 kroner
Totalbudsjett:
500.000 kroner
Konsulentvurdering:
The Wild Goat forteller historien om en familie som lever i fattigdom og med konsekvenser av olje- og gass-industrien på befolkningen i dagens Øst-Europa. Historien er opplysende, emosjonell og viser en ny side av vårt kontinent. Filmskaperne ønsker å produsere en sterk film som vil kunne nå et internasjonalt arthouse-marked. Dette tror jeg også filmen har potensiale til å få til. Kardo Mansur har med sine tidligere verk bevist en sterk kunstnerisk stemme som vet å jobbe cinematisk og emosjonelt. Mansur har med seg produsent Ingvild Evjemo i sitt nystartede produksjonsselskap Inthemood Film og anerkjente medprodusenter fra Sverige og Romania. Det er oppløftende å se at selskapet ønsker å ha høye kunstneriske ambisjoner og risikovillighet i fokus. Dette er spesielt viktig på grunn av filmens store ambisjoner og kompleksitet.
Konsulent:
Nina M. Barbosa Blad