Norsk filminstitutt
en gutt ligger på bakken og ser ut av bildet, mens en annen gutt sitter over ham med ryggen til, i en lekesituasjon
Fra Uteskolen, regi: Mariken Halle. Foto: Alternativet produksjon

En hybridfilm der vi følger barn og voksne gjennom et år med pandemi. De voksne har konflikter på arbeidsplassene sine og forsøker å få på plass et teambuildings-opplegg for å nærme seg naturen og hverandre. Barna roter til bildene, leker, kler seg ut og tar over filmen.

Uteskolen er Mariken Halles fjerde langfilm. I sin forrige film Vi er her nå (2020)  skildret Mariken Halle foreldre og babyer i en barselgruppe gjennom et år. Med Uteskolen  viderefører Mariken Halle sin blanding av dokumentar og fiksjon, og utfordrer begge sjangre. 

Mariken Halle .jpg
Filmskaper Mariken Halle. Foto: Alternativet Produksjon

Om regissøren og produsentene

Mariken Halle er utdannet ved Nordland Kunst- og Filmfagskole og Akademin Valand i Gøteborg. Hun har hatt manus og regi på to langfilmer i det svenske produksjonskollektivet Vapen Och Dramatik, Kanskje i morgen (2011) og Verden venter (2014). I 2017 startet hun filmkollektivet Alternativet Produksjon sammen med filmskaperne Guro Bruusgaard, Katja Eyde Jacobsen og Magnus Mork. Alternativet har bl.a produsert spillefilmene Han (2021) av Guro Bruusggard og Vi er er nå (2020) av Mariken Halle.   

Om prosjektet

Sjanger
Hybridfilm
Produsent
Mariken Halle, Magnus Mork, Guro Bruusgaard og Katja Eyde Jacobsen
Produksjonsselskap
Alternativet Produksjon
Regissør
Mariken Halle

Tildelinger

Ordning:
Produksjon av dokumentarfilm etter konsulentvurdering
Dato:
18.04.2023
Tilskudd gitt:
2.000.000 kroner
Totalbudsjett:
5.500.000 kroner
Konsulentvurdering:
Uteskolen utforsker hvordan barn og voksne forholder seg til hverdagen under en pandemi som lukker verden rundt dem. Mariken Halle bruker grenselandet mellom fiksjon og dokumentar til å skape spontanitet og naturlige reaksjoner hos de medvirkende. Det rare og iblant pinlige i situasjonene dyrker hun på en måte som skaper både humor og alvor. Det er spennende, rart og tankevekkende å være i Mariken Halles univers.
Konsulent:
Klara Nilsson Grunning