I dag har filmen Titina - en helt ny fortelling om Amundsen, Nobile og foxterrieren Titina - fått 10.563.750 kroner i tilskudd fra NFI.
Dokumentarfilmen Mysteriet Emilie har også fått produksjonstilskudd.

Titina_PRM_des_2018_HD.jpg

Mikrofilm AS og regissør Kajsa Næss har fått 10.563.750 kroner i produksjonstilskudd fra Norsk filminstitutt til animasjonsfilmen Titina, om to ærekjære menn og en selskapshund som skal erobre Nordpolen fra et luftskip. En sann historie. Nesten.

Titina er et polarepos om Roald Amundsens mytiske død. Om Umberto Nobiles totale vanære. Og om verdenssensasjonen Titina: den første – og siste – foxterrieren på Nordpolen.

- Dette er ein film som med største sjølvfølgje sameinar kunstnarisk djervskap med brei appell, og som gjennom to hengivne hundeauge gir oss eit originalt og heilt særeige blikk på historia. Med den vesle foxterrieren Titina som formidlar av Amundsen og Nobiles smått utrulege ferd mot nordpolen, får vi eit skråblikk nedanfrå på store ego, bragder og bristar; eit perspektiv vi gjerne går glipp av i andre biografiske filmar. Eit spissfindig og underfundig manus av Per Schreiner, cinematisk og rikt fortolka av  animasjonsfilm-nestor Kajsa Næss, produsert av Oscar-vinnande Mikrofilm, borgar for at den nesten heilt sanne filmen om  dette fantastiske poldramaet kjem til å gjere varig inntrykk på sitt publikum. I både inn- og utland, sier spillefilmkonsulent Ståle Stein Berg i NFI.

Titina produseres av Mikrofilm AS ved Lise Fearnley og Tonje Skar Reiersen, med executive produsenter Kristine Knudsen og Axel Helgeland. Begiske Vivi Film er internasjonal samprodusent, og filmen skal distribuereds av Norsk Filmdistribusjon. Tegneren Siri Dokken har designet filmens karakterer.
Filmen har et totalbudsjett på 72 millioner kroner, og har fått totalt 15 millioner kroner i utviklings- og produksjonstilskudd fra NFI.

Tilskudd til ny dokumentar

NFI har i tillegg gitt tilskudd til en ny dokumentar:
 
Motlys AS og regissør Kristoffer Carlin har fått 750.000 kroner i tilskudd til dokumentaren Mysteriet Emilie, der regissøren følger datteren sin som har Downs syndrom, når hun flytter hjemmefra og begynner på folkehøyskole.

- Mysteriet Emilie er utvilsomt et prosjekt med mye hjerte og vilje. Budskapet regissøren ønsker å formidle, om sorteringssamfunnets mangler og menneskeverdets rolle, treffer svært godt. Filmen handler om hvordan konformitet gjør vår verden fattigere. Problemstillingen belyses ved at karakterer rundt Emilie endrer seg, hennes funksjon for resten av samfunnet kommer frem, hennes konsekvens for andre blir synlig, sier fungerende dokumentarfilmkonsulent Lars Løge i NFI.

Muysteriet Emilie - foto Nina Sundstedt.jpg
Emilie. Foto: Nina Sundstedt

 • Gro Rognmo
  • Gro Rognmo

  • Kommunikasjonsrådgiver
  • Utvikling & produksjon (UPA)
  • Telefon: +47 22 82 24 16
  • Mobil: +47 918 29 667
  • E-post: gro.rognmo@nfi.no