Norsk filminstitutt

Norsk filminstitutt har denne uka gitt over 10 millioner i tilskudd til 11 norske dataspill.

våken

- NFI har økt fondsbudsjettet til spill i 2019, og aldri før har vi tildelt så mye i spilltilskudd i en runde som denne gangen, sier Kaja Hench Dyrlie, seksjonsleder og spillansvarlig i Norsk filminstitutt.

Fra Kulturdepartementet og NFI er dataspill en uttalt satsing, og Norsk filminstitutt har i år budsjettert med 24,4 millioner kroner til utvikling av spill. I tillegg gir NFI tilskudd til lansering og internasjonal satsing for norske spill og spillbransje – totalt over 30 millioner kroner for 2019.
 
- I denne søknadsrunden var det totalt 33 søkere, og hele åtte av spillene som får tilskudd er nye prosjekter. Tre spill har fått tilskudd tidligere. Det er moro å kunne presentere en tildelingsrunde med så stor bredde, både i sjanger, målgruppe og plattformer. Her er spill for de aller minste, til ungdom og til et mer voksent publikum, og vi finner flere kjendiser fra filmlerretet som Elleville Elfrid, Kaptein Sabeltann og Pelle Politibil. Det er også morsomt å se at årets vinner av NM i Gameplay, TRY Apt, nå videreutvikler arkadespillet Terror Squid til Switch. Vi gleder oss til fortsettelsen, sier Kaja Hench Dyrlie.


Disse prosjektene får tilskudd:

TRY Apt AS får 700.000 kroner i tilskudd til Terror Squid, en videreutvikling av vinneren av årets NM i Gameplay.
 
Krillbite Studio AS får 1.500.000 kroner i tilskudd til Fruit Bus, der spilleren driver sin egen food truck.
 
Kool Produktion AS og Rock Pocket Games AS får 700.000 kroner i tilskudd til Elleville Elfrid, kjent fra TV-skjermen og snart også filmlerretet.
 
Retro Dungeon får 100.000 kroner i tilskudd til Combustion – et 90-talls inspirert rollespill.
 
Audvyr AS får 250.000 kroner til The Fold: Ingression, et skrekkeventyr ved en norsk stavkirke.
 
Red Thread Games AS får 2.000.000 kroner i tilskudd til Dustborn, som foregår 30 år etter miljøkatastrofen som forandret alt.
 
Black Book AS får 1.000.000 kroner i tilskudd til Våken, som handler om Leif (50) som utforsker sammenhengen mellom drøm og virkelighet.
 
 
Bifrost Entertainment AS får 500.000 kroner til Myriad – et hyperminimalistisk fyrverkeri av former, farger og lyd.
 
 
Dirtybit AS får 1.000.000 kroner i tilskudd til FunRX, et nytt spill fra det velkjente Fun Run-universet.
 
Ravn Studio AS får 1.500.000 i tilskudd til Kaptein Sabeltann og den magiske diamant – et plattformspill basert på det velkjente underholdningsuniverset.
 
DigiPilot Games AS får 800.000 kroner til Pelle Politibil– der spilleren sammen med Pelle skal løse spennende og fartsfylte oppdrag.
 

 

  • Kaja Hench Dyrlie
    • Kaja Hench Dyrlie

    • Seksjonsleder spill og MEDIA Desk
    • Telefon: +47 951 46 912
    • E-post: kaja.hench.dyrlie[@]nfi.no