Norsk filminstitutt

Norsk filminstitutt har tildelt totalt 4,4 millioner kroner til nye norske kortfilmer.

MV_concept_kidsLeaving_01_02
Goeksegh (Nordlys)

I denne runden får hele 13 nye kortfilmer produksjonstilskudd, mens to kortfilmer får utviklingstilskudd. Det var hele 59 søkere i vår, noe som viser at det skjer masse i norsk kortfilm om dagen.

- Norsk kortfilm gjør det godt i utlandet; nå sist Johanna Pyykkös «The Manila Lover», som var med i Kritikerukens konkurranseprogram i Cannes. Mange så på den som sin favoritt. Mange så på den som sin favoritt. Det produseres nå mye profesjonell kortfilm i Norge, og i forhold til de fleste andre land, inkludert våre naboer, har NFI satt av betydelige midler til fortellerformen, sier kortfilmkonsulent i NFI, Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen.

- Og sånn skal det også være, fordi kortfilm er det det lages mest av i verden. Bare tenk på You Tube og Vimeo! Nå kan vi alle se fram til Kortfilmfestivalen i Grimstad, hvor vi blant annet skal ha en debatt om kvalitet, sier kortfilmkonsulenten.Disse får produksjonstilskudd:

Regissør Johan Kaos og Chezville AS får 1.150.000 kroner i tilskudd til Globusen film om barndommens eksplosive fantasi og evne til å tilpasse seg.

Regissør Tord Theodor Olsen og Rabalder Produksjon AS får 600.000 kroner i tilskudd til Erik og Kriss,  en novellefilm for barn om to stebrødre som finner ut hva brorskap egentlig handler om. 

Regissør Helen Komini Knudsen og Blaane film AS får 400.000 kroner i tilskudd til Å være der – som handler om nettopp det; å være der når noen trenger deg og de andre går forbi.

Regissør Bo Mathorne og Produsent Tom Manshaus i Wicker.Works AS får 350.000 kroner i tilskudd til Forviklinger – om en far som mister en sønn, og den vanskelige flukten fra virkeligheten.

Regissør Anna Fredrikke Bjerke og Marlowe Films AS får 270.000 kroner i tilskudd til Sucker – en film om den sårbare ungdomstiden når man dras i forskjellige retninger og hvor hver minste forelskelse kjennes kolossal.

Regissør Brwa Vahabpour og Oslo Pictures As får 300.000 kroner i produksjonstilskudd til Silence – som handler om åtteåringen Bahar som mister hørselen og må slutte på skolen.

Regissør Vigdis Nielsen og Blinkfilm AS får 200.000 kroner i tilskudd til Kråkebolle, der en jente må våge seg ut på dypt vann for å forsvare seg mot en jentegjeng.
 
Regissør Stine W. Goksøyr og Babusjka AS får 250.000 kroner i tilskudd til kortfilmen Hjem, som gjennom 2D-animasjon og stop-motion handler om hva som skjer når kontrollen du har tviholdt på slipper taket.

Regissør og produsent Marin Håskjold i Alternativet produksjon får 150.000 kroner i tilskudd til kortfilmen Hva er en kvinne? Den utspiller seg i en damegarderobe som noen blir bedt om å forlate.

Regissør Simon Tillaas og Oslo Pictures AS får 150.000 kroner i tilskudd til Villhester, som handler om konkurranserytteren Ine som er i gråsonen av demens og må gi opp hestene sine.

Regissør Ann Holmgren og Rein Film AS får 100.000 kroner i tilskudd til Röd – en moderne myte om samiske kvinner og kvinnefellesskap før og nå.

Regissør Rikke Gregersen og Them Girls AS får 280.000 kroner i tilskudd til En scene på et fly, der en aktivist tvinger kapteinen til å ta et politisk standpunkt.

Regissør Oskar Njajta Östergren og Digipilot AS får 100.000 kroner i tilskudd til Goeksegh (Nordlys), en animasjonsfilm som handler om søsknene Bräjhta og Aanta og nordlyset.

Disse får utviklingstilskudd:

Mikrofilm AS og regissør Adel Khan Farooq får 50.000 kroner til å utvikle kortfilmen Kakerlakkene.

Tagline AS og regissør Ida H. Eldøen får 50.000 kroner i utviklingstilskudd til This is Katharine.

erik og kriss
Erik og Kriss