Norsk filminstitutt

Dramafilmen Håp, skrevet og regissert av Maria Sødahl, er plukket ut til å kjempe om å bli nominert til European Film Awards i klassen for beste spillefilm.

Håp Maria Sødahl
Håp, med Stellan Skarsgård og Andrea Bræin Hovig i hovedrollene

Denne uka ble det offentliggjort en liste på 32 europeiske filmer som så langt er plukket ut som grunnlag for hvilke filmer som til slutt skal bli nominert til den høythengende prisen. European Film Awards regnes som Europas svar på Oscar-prisene. I september blir ytterligere 32 filmer plukket ut, og det er disse 64 filmene som da danner utvalgsgrunnlaget for nominasjonene til European Film Awards. I tillegg til Håp, med Stellan Skarsgård og Andrea Bræin Hovig i hovedrollene, er også den svensk-norske filmen Charter, med Ane Dahl Torp i hovedrollen, blant de 32 filmene som er valgt ut nå.

Medlemmene alle filmene

Den kommende måneden vil European Film Academys 3800 medlemmer, hvorav mange også er norske, se de utvalgte filmene og stemme for nominasjonene i kategoriene European Screenwriter, Actress, Actor, Director og ikke minst European Film. Nominasjonene av disse blir kunngjort 7. november i Sevilla på European Film Festival. En jury på åtte medlemmer vil bestemme hvem som blir prismottakere i kategoriene kinematografi/foto, redigering, produksjonsdesign, kostymedesign, sminke og hår, originalmusikk, lyd og visuelle effekter.

Selve prisene deles ut under European Film Awards-seremonien i Reykjavik den 12. desember.

Norge er støttemedlem

Norge ble i juni et støttemedlem i European Film Academy. Den gang uttalte Norsk filminsittutt-direktør Kjersti Mo:

-Kunstnerisk frihet og ytringsfrihet er viktige verdier for oss. Det er derfor naturlig at Norge gjennom Norsk filminstitutt støtter det viktige arbeidet EFA gjør.  Som støttemedlem for EFA blir vi en mer integrert del av den europeiske «filmfamilien» - det vil også styrke norsk film og norsk filmbransje.

 

 

 

  • Jakob Berg
    • Jakob Berg

    • Kommunikasjonsrådgiver
    • Telefon: +47 971 977 66
    • E-post: jakob.berg[@]nfi.no