Norsk filminstitutt

Norske Sant & Usant sin nye film får verdenspremiere under CPH:DOX. Sisters on Track er Norges første dokumentar produsert som en Netflix Original.

sisters on track 2

Sisters on Track er historien om tre hjemløse søstre fra New York som blir løpestjerner og får livet snudd på hodet.

Filmen er regissert av nederlandske Corinne van der Borch og Tone Grøttjord-Glenne, og produsert av Anita Rehoff Larsen og Tone Grøttjord-Glenne for Sant & Usant som en Netflix Original. Filmen vises i Special Premiere seksjonen under CPH:DOX

- Det er fantastisk at filmen vi har jobbet med siden 2016 endelig nå skal ut til publikum. Vi har blitt så inspirert av pågangsmotet til de tre unge søstrene, og det har vært en stor ære å få kunne fortelle deres historie. Vi gleder oss så veldig til å dele filmen med et globalt publikum, og ser frem til å starte denne reisen med publikum på CPH:DOX, sier produsent Anita Rehoff Larsen.

Sant & Usant har jobbet med prosjektet siden 2016, og i filmen får vi også se søstrenes egne mobilopptak.

Om filmen

Tre hjemløse søstre Tai (12), Rainn (11) og Brooke (10), blir oppdaget ved en tilfeldighet av en trener fra Jeuness Track Club for jenter i Brooklyn, New York. Uten noen tidligere idrettserfaring begynner de å trene med klubben, og i løpet av et år vinner alle de tre jentene medaljer ved det nasjonale junior-OL.

Over natten blir de en nasjonal sensasjon og introduseres for en spennende verden av tv-talk shows og kjendiser. En verden veldig langt borte fra bosenteret for hjemløse der de bor sammen med deres mor, Tonia. Sisters on Track er en oppvekst historie om håp, søskenkjærlighet og tilhørighet, da tre unge søstre løper mot alle odds mot en lysere fremtid.

Filmen er støttet med utviklingsmidler fra NFI, Fritt ord og Kreativt Europa. Sisters on Track var en av flere norske dokumentarfilmer som ble pitchet på det første DOC Norway i Bergen i 2018. DOC Norway er en møteplass og et marked for norske dokumentarfilmskapere og interessenter fra Nord-Amerika, og det var her Sant & Usant kom i kontakt med Netflix. Filmen kommer etter planen på Netflix i løpet av høsten.

Om Sant & Usant

Sant & Usant er et prisvinnende norsk dokumentarfilm selskap som har levert filmer til et norsk og internasjonalt publikum siden 2007. Filmene deres har blitt vist i mer enn 100 land; på tv, festivaler og på kino. Sant & Usant har de siste årene satset for å nå det amerikanske markedet med filmene sine. Deres siste film Gunda, regissert av Viktor Kossakovsky, hadde verdenspremiere under filmfestivalen i Berlin i fjor, og hadde norgespremiere like før påske. Den skal nå lanseres i USA under distributøren Neon, samt på kino i 40 andre land.

Sant & Usant ble startet av regissør og produsent Tone Grøttjord-Glenne i 2006, og produsent Anita Rehoff Larsen er medeier i selskapet.

Om festivalen

CPH:DOX arrangeres i København, i år i hovedsak digitalt, fra 21. april til 12. mai, og er en av verdens største dokumentarfilmfestivaler. 

Tre andre norske filmer får sin verdenspremiere på festivalen: Gunnar Hall Jensens dokumentar Oh, it Hertz!, Emil Triers dokumentar Stol på meg og Seyran Ateş: Sex, Revolution and Islam av Nefise Özkal Lorentzen. De konkurrerer alle tre om NORDIC:DOX Award.

 • Gro Rognmo
  • Gro Rognmo

  • Kommunikasjonsrådgiver
  • Telefon: +47 918 29 667
  • E-post: gro.rognmo[@]nfi.no
 • Toril Simonsen
  • Toril Simonsen

  • Lanseringskonsulent utland dokumentarfilm
  • Telefon: +47 900 38 086
  • E-post: toril.simonsen[@]nfi.no