Norsk filminstitutt

Ny sesong av prisbelønte Kids in Crime og storsatsinger fra NRK er blant tv-seriene som får produksjonstilskudd fra Norsk filminstitutt.  

kenneth karlstad.jpg
Kids in Crime-serieskaper Kenneth Karlstad. Foto: Einar Film

I vårens søknadsrunde med produksjonstilskudd til dramaserier etter konsulentvurdering mottar disse fire seriene toppfinansiering fra Norsk filminstitutt: 

– Alle som søker toppfinansiering til dramaserier har kommet langt og leverer sterke søknader. To strålende oppfølgersesonger som bidrar til å styrke norsk IP er blant tilskuddsmottakerne denne gangen. Og vi har to seriedebutanter, Åse Kathrin Vuolab med samisk samtidsdrama, og Jakob Rørvik med serie om moderne dating, sier Silje Riise Næss, seksjonsleder for kunstnerisk vurdering ved Norsk filminstitutt.

– Dramarunden denne gang besto av et svært sterkt felt. Både når det gjelder bredde i tematikk og kvalitet i utarbeidelsene. Dette er dramaserier preget av sterke visjoner og fortellerglede, sier Tom Gulbrandsen, filmkonsulent for fiksjon ved Norsk filminstitutt.  

Mer Kids in Crime 

Første sesong av Kids In Crime på TV2 vakte oppsikt for sin skildring av ungdommer i Sarpsborgs kriminelle underverden. Serieskaper Kenneth Karlstad vant Gullrutens fagpris for beste regi og Nordisk Film og TV-fonds pris for beste manus under Gøteborg Film Festival i år. Nå er Karlstad og produsent Einar Film klare for sesong to av Kids in Crime. I første sesong var 17-årige Tommy hovedpersonen. I sesong to dreier det seg om 17-årige Monica. 

– I Kids in Crime sesong 2 viser vi en historie der myndighetene ikke bare gjør det verre for ungdommene, men har direkte skyld i ungdomskriminaliteten, sier produsent Brede Hovland. 

Serien har et totalbudsjett på 21.800.000. 

Tilbake til Lykkeland

NRK er i gang med tredje sesong av Lykkeland, som nå får toppfinansiering fra NFI. Tredje sesong av Lykkeland tar for seg årene 1987–1990. Det var tida hvor boredekkene gikk fra manuell kraft til automatisering, fra menneske til maskin, og senskader for Nordsjødykkerne blir ett av temaene i sesongen. Serien produseres av Maipo Film for NRK. Mette Marit Bølstad er manusforfatter også på tredje sesong og Petter Næss er konseptuerende regissør. 

Serien har et totalbudsjett på 123.000.000 kroner. 

Samisk bryllupsfest 

To helt nye dramaserier for NRK har mottatt produksjonstilskudd i denne runden:

Heajastallan er et storslått samisk familiedrama som følger forberedelsene frem mot tidenes bryllupsfest i Kautokeino. Serieskaper er Åse Kathrin Vuolab, og dette er hennes første tv-serie. Heajastallan – Bryllupsfesten er en dramakomedie på åtte halvtimers episoder, produsert av Mer Film og Tordenfilm for NRK. Prosjektet startet med et samarbeid mellom Internasjonalt Samisk Filminstitutt og NRK, der samiske filmskapere ble invitert til å presentere ideer til dramaserier under Tromsø Internasjonale Filmfestival 2019. 

Serien har et totalbudsjett på 70.900.000 kroner. 

Kjærlighet på nett

Dates in Real Life blir den første dramaserien fra serieskaper og regissør Jakob Rørvik, som sto bak den kritikerroste spillefilmen Thomas mot Thomas (2022).

Seriens hovedperson er 25-årige Ida, som lever hele livet sitt online. Når hun blir dumpet av internettkjæresten, må hun ut og lete etter partner i den fysiske verden. Serien produseres av Maipo for NRK, og har et totalbudsjett på 42.000.000 kroner. 

 

 

  • Bernt Erik Pedersen
    • Bernt Erik Pedersen

    • Kommunikasjonsrådgiver
    • Telefon: +47 971 79 456
    • E-post: bernt.pedersen[@]nfi.no